(video) Se închide mâine robinetul pentru Moldova sau nu? Șeful MoldovaGaz: Contractul cu Gazprom e în vigoare

Șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, susține că contractul cu Gazprom e în vigoare pentru că acesta a fost semnat pentru 5 ani. „Nu avem nici o notificare din partea Gazpromului despre rezilierea contractului sau anumite limitări”, a declarat Ceban la UNInterviu pentru UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA

„Eu înțeleg și văd așa o agitație pentru toți consumatorii și respectiv și așa un fel de incertitudine pentru livrări de gaze, dar vreau să vă spun că în primul rând noi avem contract cu Gazprom semnat pentru o perioadă de cinci ani, contractul este în vigoare. Evident sunt elemente care nu sunt la moment executate inclusiv din cauze obiective cum este vorba despre protocol ce vizează auditul, e vorba despre semnarea unui acord pentru reglementarea datoriilor, dar contractul este în vigoare.

Sunt volume pentru fiecare lună confirmate în contractul cu Gazprom. La moment pot să vă spun, după informațiile care le avem la ziua de astăzi, sunt capacități de transport bronate până la hotarul Republicii Moldova. Adică, transportul pentru luna octombrie, pentru capacității așa numite anuale.

Acum lucrăm pentru achitarea avansului pentru că foarte mult depinde de achitarea avasului pentru luna septembrie. Lucru care mâine sau azi urmează să depunem eforturile ca să executăm. Și evident lucrăm cu Gazprom pentru volumele suplimentare, pentru că avem nevoie pentru luna octombrie, atât malul drept cât și malul stâng. Un moment care vreau să menționez este vorba despre, contractul este în vigoare și nu avem nici o notificare din partea Gazpromului despre rezilierea contractului sau anumite limitări. Deci noi lucrăm în condițiile contractului și trebuie să executăm acele puncte care sunt prevăzute în contract inclusiv la punctul ce se referă la plățile curente”, a menționat Vadim Ceban.

Moldovagaz a transferat Gazprom ultimul avans pentru luna septembrie, anunță șeful companiei, Vadim Ceban. Potrivit lui, este vorba despre aproape 36 mil. dolari care au ajuns astăzi în conturile concernului rus.


Pub