Șeful centralei nucleare Zaporojie a fost răpit de ruși
Șeful centralei nucleare Zaporojie, Igor Murașov, a fost răpit de ruși, a anunțat directorul agenției ucrainene Energoatom. Acesta spune că invadatorii au oprit mașina în care era acesta, după care l-au dus într-un loc necunoscut, scrie digi24.ro
Foto: colaj

Incidentul a avut loc ieri după-amiază, a spus șeful Energoatom, Petro Kotin. „Mașina a fost oprită, el a fost reținut cu forța și legat la ochi și dus într-o direcție necunoscută. În prezent, nu există informații despre locul și soarta lui Igor Murașov”, a spus Kotin.

Acesta a precizat că Murașov „poartă responsabilitatea principală și exclusivă pentru siguranța nucleară și de radiații a centralei nucleare de la Zaporojie. Detenția sa reprezintă un pericol pentru funcționarea celei mai mari centrale nucleare din Europa”, a mai spus Kotin.

El a cerut armatei ruse să „oprească actele de terorism nuclear” împotriva conducerii și personalului centralei și să-l elibereze pe Murașov. Directorul a cerut de asemenea Agenției Internaționale a Energiei Atomice să intervină pentru eliberarea lui Murașov.


Pub