(video) Andrei Spînu: Se repetă situația de anul trecut. Diferența - acum avem un contract care trebuie respectat. Noi asta facem și așteptăm și de la Gazprom

Vicepremierul Andrei Spînu a susținut o conferință de presă privind situația energetică în țară. Acesta a menționat că ieri Moldovagaz a achitat integral avansul pentru luna septembrie și că se repetă situația de anul trecut, când au fost limitate livrările cu 30%. Astfel, ieri Moldovagaz a expediat către Gazprom o solicitare de a rezerva suplimentar pentru perioada 1-7 octombrie capacități zilnice suplimentare pentru ambele maluri ale Nistrului.

Foto: UNIMEDIA

„Diferența anul acesta comparativ cu anul trecut este că în acest an avem un contract semnat și care trebuie respectat. Noi am spus mereu că ne vom respecta angajamentele contractuale și așteptăm același lucru de la Gazprom”, a spus Spînu.

Întrebat de ce Moldova a decis să păstreze stocuri de gaze în Ucraina, Spînu a spus că în România capacitățile de stocare au anumite limitări tehnice, de aceea e nevoie de diversificare.

„Nu vedem riscuri”, a adăugat acesta.



Pub