Gazprom avertizează: În orice moment putem rezilia contractul, întrucât Moldova în mod regulat îl încalcă și nu a prezentat un acord privind stingerea datoriilor istorice
Gazprom a avertizat că poate rezilia în orice moment contractul cu Moldovagaz, „întrucât Moldova în mod regulat îl încalcă și nu a prezentat un acord privind stingerea datoriilor istorice”. Anunțul a fost făcut în această după amiază.
Foto: GettyImages

Compania menționează că a confirmat livrările de gaze către Moldova în volum de 5,7 mil. cub metri și volumele sunt prestabilite la acest nivel din cauza că Ucraina refuză sa accepte gaze rusești în plus prin conducta Sohranovka.


Moldovagaz a transferat Gazprom ultimul avans pentru luna septembrie, anunță șeful companiei, Vadim Ceban. Potrivit lui, este vorba despre aproape 36 mil. dolari care au ajuns astăzi în conturile concernului rus.

Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat ieri într-un interviu la UNIMEDIA că Republica Moldova va avea gaze naturale din 1 octombrie, întrucât contractul cu Gazprom a fost semnat pentru 5 ani și concernul rus nu a notificat în vreun fel MoldovaGaz despre eventuale schimbări.


Pub