image
Sursa foto: jurnal.md

Sportivul moldovean Daniel Procopciuc, scăldat în aplauze la festivalul sportului din Sicilia

În perioada 22-30 septembrie, în săptămâna europeană a sportului, orașele siciliene Cerda și Palermo găzduiesc festivalul sportului cu participare internațională, prima ediție fiind dedicată disciplinei armwrestling, cu genericul „Arm fight Factory” sau Fabrica de campioni.

La festival sunt prezenți sportivi cu renume mondial din 13 țări precum SUA, Ucraina, Republica Moldova, Turcia, Suedia, Danemarca, Italia, Franța, Azerbaidjan, Kazahstan, Bulgaria, Luxemburg, Belgia și România.

Republica Moldova este reprezentată de către multiplul campion mondial Daniel Procopciuc, alături de antrenorul său Alexandru Grumeza.

Timp de o săptămână, sportivii au interacționat între ei măsurând-uși puterile în cadrul luptelor amicale și dezvăluind-uși unii altora secrete din lumea armwrestlingului care îi fac pe fiecare dintre ei să fie unici.

La fel, campionii au socializat cu nenumărați sportivi amatori care au avut ocazia să „lupte” cu campionii și să își cunoască idolii nu doar văzându-i la televizor în cadrul campionatelor.

Potrivit organizatorilor, ARM Fight Factory este un proiect care are ca scop unirea tuturor campionilor, odată la ceva timp, nu doar în cadrul competițiilor dar și la asemenea evenimente unde aceștia se pot cunoaște, împrieteni și face schimb de experiența pe care o dețin fiecare dintre ei.

Potrivit reprezentantului Moldovei la eveniment, Daniel Procopciuc, un asemenea festival a fost extrem de binevenit în lumea sportului și salută intenția organizatorilor de a continua și cu alte ediții.

Unul dintre organizatorii proiectului, Luc Wendling, a menționat că planifică ca următoarea ediție a acestui festival să o organizeze la Chișinău, unde să adune sportivi de talie mondială care practică diverse genuri de sport pentru ca aceștia, timp de câteva zile, să se cunoască între ei într-o atmosferă detensionată și fără frica de a pierde vreo luptă. La fel pentru a interacționa cu sportivii amatori care își doresc să se dezvolte în domeniul sportului.

Menționăm că triplul Campion Mondial la Armwrestling, Daniel Procopciuc, de curând și-a adjudecat și titlul de Campion Intercontinental.

sport
sportsport
sportsport
sportsport
sportsport
sportsport
sportsport
sportsport

Noutăţile partenerilor

comentarii: