Fostă vicedirectoare a CNA critică reforma PAS în justiție: O reformă a cumnaților. Este foarte clar cine sunt judecătorii unși

Fosta vicedirectoare a Centrului Național Anticorupție, Cristina Ciubotaru, critică reforma din justiție, inițiată de PAS. „Văd foarte mult diletantism, cei care se ocupă de reforma justiției sunt „oameni buni”, rudele, persoanele apropiate, loiale. Pentru mine e un fel de reformă a cumnaților.”, a declarat aceasta, în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4.

Foto: Cristina Ciubotaru/ Facebook

„PAS a venit la putere prin promisiunea de a lupta cu corupția, ceea ce au tradus ei ca fiind echivalent cu reforma justiției. Eu nu prea am văzut inițiative reale în domeniul anticorupție clasic. Nouă doar ni se promite o reformă a justiției care include în sine lupta împotriva corupției.

Nu sunt mulțumită de ceea ce văd acum, văd foarte mult diletantism, care este un rezultat firesc al faptului că cei care se ocupă de reforma justiției sunt „oameni buni”, rudele, persoanele apropiate, loiale. Sper să nu se supere nimeni, dar pentru mine e un fel de reformă a cumnaților”, a declarat avocata Cristina Ciubotaru.

„În ce măsură această reformă va produce rezultatele la care noi ne așteptăm? Eu am mari dubii că vom vedea rezultate. Trebuie oare să fie verificați judecătorii? Da. Este oare formula aleasă cea mai bună? Închizând gura sistemului judecătoresc, de 4 ani să nu le permiți să facă adunare generală, să nu permiți nimănui din judecători să vorbească sau să încerce să spună care sunt problemele sistemului, de 4 ani, decât doar celor care sunt invitați la întâlnirile speciale de pe la Președinție, celor apropiați Ministerului Justiției... În sistem este foarte clar cine sunt judecătorii unși. Care este sensul verificărilor dacă vor trece neapărat judecătorii unși? Să vedem, dacă ei nu vor trece sau se vor depista anumite probleme și la ei, atunci e altceva”, a mai adăugat fosta vicedirectoare a Centrului Național Anticorupție.



Pub