image
Sursa foto: Sputnik

Rusia continuă mobilizarea rezerviștilor; Tineri fără nicio pregătire militară sunt trimiși pe front

Mobilizarea rezerviștilor continuă în Rusia, în timp ce Moscova se pregătește să anunțe anexarea teritoriilor ocupate din Ucraina, în baza așa-ziselor referendumuri. Cei care nu au reușit să fugă din țară de teama războiului nu prea au de ales. Unii au găsit însă curajul de a contesta ordinul de încorporare, transmite euronews.ro.

Rezerviștii mobilizați la Sevastopol, în Crimeea, nu au plecat la război fără să se roage și să primească binecuvântarea unui preot.

Starea de spirit a soldaților este una pozitivă. Îmi voi apăra patria și familia mult iubită, astfel încât să fie liniște în lume și copiii noștri să poată dormi normal”, a declarat un rezervist.

Alții sunt revoltați. Mama unui tânăr care a fost înrolat spune că fiul său nu are niciun fel de pregătire militară.

Fiul meu, care nu a făcut niciun stagiu militar, nu a făcut niciun fel de pregătire, nu are nimic de-a face cu serviciul militar și nu a ținut vreodată o armă în mână, a fost mobilizat”, a spus mama unui rezervist mobilizat.

Familia a depus plângere, contestând ordinul de înrolare în regimentul de artilerie, însă nu au primit încă niciun răspuns. Rezerviștii pleacă la război, lăsând în urmă rudele care speră ca cei plecați să se întoarcă acasă.

În Rusia, majoritatea bărbaților de până la 65 de ani sunt considerați rezerviști. În ultimele zile, mii de bărbați au luat cu asalt aeroporturile sau au fugit cu mașina spre punctele de frontieră, pentru a scăpa de război.

Noutăţile partenerilor

comentarii: