Biroul Interpol din RM, pe locul 16 printre cele 195 de state-membre ale OIPC Interpol: În ce domeniu s-a remarcat

Biroul Naţional Central Interpol în Republica Moldova se poziționează pe locul 16 în lume, în raport cu cele 195 state-membre ale OIPC Interpol, la capitolul utilizării cu succes și maximă eficiență a instrumentelor și serviciilor INTERPOL.

Foto: IGP

Astăzi, Biroul Național Central Interpol în Republica Moldova celebrează 28 de ani de activitate în domeniul cooperării polițienești internaționale, în vederea prevenirii și combaterii tuturor formelor de criminalitate transfrontalieră. „Profesionalismul colegilor din echipa Biroului Naţional Central Interpol Chișinău a asigurat aprecierea acestei subdiviziuni specializate a Poliției Naționale atât la nivel național, cât și internațional, fiind recunoscut drept un partener de încredere care înregistrează rezultate remarcabile”, se menționează într-un comunicat al IGP.

Cei 28 de ani de existenţă ai Biroului Naţional Central Interpol în Republica Moldova îl poziționează pe locul 16 în lume, în raport cu cele 195 state-membre ale OIPC Interpol, la capitolul utilizării cu succes și maximă eficiență a instrumentelor și serviciilor INTERPOL.

În acest context, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a adus mulțumiri colegilor din cadrul Direcției Cooperare Polițienească Internațională(DCPI) a IGP pentru reuşitele înregistrate în activitatea cotidiană şi munca depusă în asigurarea securității naționale la nivel informațional, analitic și practic.

„Apreciez înalt sprijinul acordat cu seriozitate, capacitățile practice și profesionale ale efectivului DCPI. Sunt convins că dialogul şi interacţiunea DCPI cu OIPC Interpol, prin schimbul informațional și asigurarea suportului practic, analitic şi tehnic, bazat pe principiul transparenţii și conlucrare pro-activă, va duce și în continuare la asigurarea succesului și atingerea rezultatelor dorite”, a menționat Viorel Cernăuțeanu.


Pub