MAEIE condamnă „așa-numitele plebiscite organizate de Federația Rusă în regiunile ocupate ucrainene”: Moldova nu recunoaște rezultatele acestor acțiuni ilegale

Republica Moldova condamnă „așa-numitele plebiscite” organizate de Rusia în regiunile ocupate ucrainene din Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk. „Aceste pseudo-plebiscite constituie un pretext fals pentru anexarea cu forța a unor teritorii suverane ale Ucrainei. Astfel, țara noastră nu recunoaște rezultatele acestor acțiuni ilegale”, menționează Ministerul de Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

Foto: moldova.europalibera.org
„Republica Moldova condamnă ferm așa-numitele plebiscite organizate ilegal de Federația Rusă în regiunile ocupate ucrainene din Herson, Zaporojie, Donețk și Luhansk, care constituie o încălcare flagrantă a principiilor fundamentale ale dreptului internațional. 

Aceste pseudo-plebiscite constituie un pretext fals pentru anexarea cu forța a unor teritorii suverane ale Ucrainei. Astfel, țara noastră nu recunoaște rezultatele acestor acțiuni ilegale și își reiterează sprijinul consecvent pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele sale recunoscute internațional”, menționează MAEIE.


Pub