În ASEM s-a desfăşurat o masă rotundă dedicată evidențierii problematicii aferente Drepturilor Omului

4ase

La ASEM s-a desfăşurat masa rotundă cu genericul „Dezvoltarea cadrului metodologic de evaluare a cheltuielilor publice prin prisma Drepturilor Economice, Sociale și Culturale”. Scopul evenimentului l-a constituit evidențierea problematicii aferente Drepturilor Omului, atât în Republica Moldova, cât și pe plan internațional și conturarea soluțiilor de depășire a problemelor identificate, inclusiv prin îmbunătățirea gestiunii cheltuielilor publice.

Evenimentul a fost deschis de Angela SECRIERU, prof. univ., dr. hab., conducătoarea DROMDIFIN, ASEM şi a continuat cu mesajul de salut şi de conţinut tematic a prorectorei pentru Cercetare şi Parteneriate, Victoria COCIUG, dr., conf. univ.

Discuţiile s-au axat pe următoarele tematici: 
# Rolul Ministerului Culturii în eficientizarea cheltuielilor publice aferente domeniului culturii;
# Relațiile de muncă în cadrul zonelor economice libere din Republica Moldova și impactul acestora asupra cheltuielilor publice;
# Metodele de evaluare a eforturilor și efectelor directe și indirecte ale programelor de sănătate publică în Republica Moldova.

Evenimentul s-a organizat în cadrul proiectului „Drepturile omului în Republica Moldova: dimensiunea financiară și consolidarea prin gestiunea eficientă a cheltuielilor publice” (cifrul 20.80009.0807.35), finanțat prin intermediul Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare., conducătoare: Angela SECRIERU, prof. univ., dr. hab.


Acest material a fost scris și redactat de echipa ASEM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente