A mai rămas încă un pic din septembrie, savurează! Opt evenimente la care să mergi în ziua de joi

evenimente
Foto: Alina Gîrneț/diez.md

Luna septembrie se apropie de sfârșit, dar nu te întrista! Cea mai frumoasă modalitate de a-ți lua la revedere este să savurezi momentul, așa că îți propunem opt evenimente potrivite pentru ziua de joi, care este și penultima zi din această lună.

Moldova Tourism Forum

Dacă ești pasionat de turism, atunci acest eveniment este pentru tine! Moldova Tourism Forum este unicul eveniment național dedicat industriei turismului, care reunește experți naționali și internaționali, reprezentanți ai guvernului și instituțiilor de stat, reprezentanți ai sectorul asociativ și ai mediului de afaceri din domeniu.

În cadrul a două zile de prezentări și discuții participanții vor analiza situația actuală în industria turismului în Republica Moldova și în regiune, punctele forte și cele slabe, precum și potențialele direcții de dezvoltare. Scopul principal al evenimentului este stabilirea unui plan de acțiuni concrete care să impulsioneze și susțină procesul de dezvoltare a unei industrii puternice, bazate pe durabilitate și inovație.

Mai multe detalii despre eveniment găsești aici.

Expoziția „Promotori ai identității și valorilor naționale”

Expoziția reunește un set de fotografii și piese etnografice (cămăși tradiționale, marame, brâie etc.) din colecțiile Muzeului Național de Istorie a Moldovei și imagini fotografice ale unor cămăși tradiționale pentru femei, bărbați și copii, realizate de către membrii comunității „Șezătoarea Basarabiei”, care întrunește oameni de diferite profesii – cadre didactice, ingineri, contabili, economiști, medici, jurnaliști, artiști, cercetători – toți îndrăgostiți de costumul tradițional românesc și promotori activi ai identității și valorilor naționale.

Mai multe detalii despre expoziție găsești aici.

Lansare de carte: Aglaia a Vădănii – primul roman al scriitoarei Emilia Plugaru

Despre roman: Aglaia e o femeie de la țară, dintr-un sat din Republica Moldova. Își iubește locul unde s-a născut și pământul dătător de viață. A trecut prin foametea din 1947, apoi prin anii comunismului, tranziția din 1990 și războiul de la Nistru. Cu plecarea copiilor „în Europa”, satul rămâne însingurat, dar Aglaia își păstrează credința în Dumnezeu.

Romanul e o frescă a satului moldovenesc de la sfârșitul secolului XX.

Lansarea romanului va avea loc începând cu ora 16.00 în incinta bibliotecii „Onisifor Ghibu” din Chișinău.

Jazz și poezie la Chișinău, ediția a X-a „Jazz’n Chișinău internațional festival”

Evenimentul constă în concerte de muzică jazz, bazate pe creații ale compozitorilor români Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, melodii celebre precum „Ciocârlia”, “Lume, Lume”, interpretate de formația „Jazz’n Chișinău”. Aranjamentul muzical al compozițiilor este semnat de Valeriu Culea, compozitor, instrumentist, membru al Uniunii Muzicienilor din Republica Moldova, director al „Jazz’n Chișinău internațional festival”.

Evenimentul va fi însoțit de un recital de poezie artistică din opera scriitorilor români, susținut de maestrul Nicolae Jelescu, actor și regizor basarabean.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Spectacolul „SONATA LUNII” (18+)

SONATA LUNII este un spectacol inspirat din filmul „Dineu cu vecinii de sus” și adaptat pe scena de teatru de către regizoarea Daniela Burlaca. Este o poveste cu patru personaje multiplicate, care reprezintă vecinii de jos și de sus. Vecinii de jos sunt împreună de mulți ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. Într-o seară de vineri, vecinii de sus, puțin mai tineri decât ei, vor veni în ospeție. Ce nu ştiu gazdele este că această seară se va transforma pe neaşteptate într-o orchestră de emoții neacordate. Muzică clasică, teme picante, situații provocatoare care pun în evidență problema cuplului de la relația de dragoste până la experiența în sex. O comedie 18+ care te va ține pe val.

Mai multe detalii despre spectacol găsești aici.

Filmul „Scufița Roșie”

Scurt despre film: Salvându-și orașul de lup, Scufița Roșie va trebui să rezolve misterul dispariției tatălui ei Wolfboy, să-și înfrunte temerile în ochi și să-și găsească destinul.

Mai multe detalii despre film găsești aici.

PAS Quiz Night

PAS Quiz Night este organizat pentru toți doritorii. Se vor juca șase runde tematice în care participanții vor fi testați la cunoștințe de erudiție, logică și atenție.

Înregistrarea echipelor va începe de la 18.00, prima rundă la 18.30. Taxa de participare este de 50 de lei.

Locația: Lake House, Strada Ștefan Cel Mare, 182.

Mai multe detalii despre eveniment găsești aici.

Never Ending SUMMER at Tekwill

Pe data de 29 septembrie, este sărbătorită comunitatea oamenilor extraordinari de la Tekwill. Evenimentul include jocuri, muzică de la DJ Gagarin, activități pentru comunitatea IT, mâncare delicioasă.

Biletele de intrare pot fi procurate direct la eveniment. Intrarea este gratuită pentru rezidenții Tekwill, Fintech HUB și iHub.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Să aveți o zi de joi fantastică!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente