‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAnunț MAIA: Sistemul informațional BeeProtect va fi obligatoriu pentru agricultori și apicultori

Anunț MAIA: Sistemul informațional BeeProtect va fi obligatoriu pentru agricultori și apicultori

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, înregistrarea agricultorilor și apicultorilor în Sistemul Informațional BeeProtect devine obligatorie, așa cum prevede Legea apiculturii nr. 70/2006, iar ignorarea acestor prevederi, poate fi sancționată prin aplicarea de amenzi atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.

Despre aceasta a comunicat Iurie Scripnic, Secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în cadrul unui eveniment organizat cu scopul prezentării raportului privind desfășurarea proiectului pilot de implementare a Sistemului Informațional BeeProtect în raionul Ialoveni. 

Asociația Națională a Apicultorilor, în comun cu grupul de dezvoltatori ai platformei digitale BeeProtect, finanțați de proiectul Agricultura Performantă în Moldova (USAID), au anunțat rezultatele chestionarelor, care au fost completate de către participanți, înainte și după instruirile desfășurate de către dezvoltatori.

În cadrul evenimentului, funcționarii au accentuat faptul că, Instituțiile responsabile vor pune accent pe familiarizarea părților implicate informându-i despre obligațiile, dar și beneficiile pe care le are Sistemul Informațional BeeProtect.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›