image
Sursa foto: Jurnal.md

Igor Dodon va mai petrece 30 de zile în arest la domiciliu

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, va petrece încă 30 de zile în arest la domiciliu, până la data de 21 octombrie. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Chișinău, după ce procurorii au solicitat prelungirea măsurii de arest.

Ex-președintele RM este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Aminitim că la 24 mai, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu CNA și SIS au descins cu percheziții la domiciliul lui Igor Dodon de pe strada Paris din sectorul Buiucani al capitalei, într-un penthouse din Chișinău, la o bază de odihnă din Molovata, una din Sadova și o casă de locuit din Sadova.

Ulterior că pe 23 iunie, judecătorul de instrucție a admis demersul procurorilor anticorupție și a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor imobile deținute personal de către ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, precum și a celor deținute prin intermediul unor persoane interpuse.

Noutăţile partenerilor

comentarii: