image
Sursa foto: Getty Images

Vinicius Junior, acuzat de un căpitan din La Liga că își provoacă adversarii, iar apoi folosește cartea rasismului

Vinicius Junior (22 de ani) a fost victima rasismului în repetate rânduri în ultima vreme.

În Spania, un jurnalist l-a acuzat că "face pe maimuța" după ce marchează (n.r. aluzie la modul în care își sărbătorește golurile, prin dans), iar fanii lui Atletico Madrid l-au abuzat rasial pe întreaga durată a derby-ului cu Real Madrid.

Deși mulți fotbaliști importanți i-au trimis mesaje de susținere starului campioanei, unul dintre adversarii săi recenți consideră că și Vinicius are partea lui de vină.

Antonio Raillo, căpitanul lui Mallorca, l-a acuzat pe brazilian că își provoacă adversarii, iar apoi pune reacțiile acestora pe seama rasismului.

"Vinicius poate dansa cât vrea el, dar nu ar trebui să trateze cu lipsă de respect, să-și insulte sau să-și subestimeze adversarii săi.

De fiecare dată când lumea îl acuză că provoacă, el folosește cartea rasismului. Javier Aguirre (n.r. antrenorul lui Mallorca) a spus-o deja, ce se întâmplă pe teren rămâne pe teren", a declarat Raillo, potrivit Radioestadio Noche.

Celebrii statisticieni au folosit un sistem de punctare prescurtat "IS", de la "The Impact Score" (n.r. Scorul de Impact). Sistemul cuprinde valori între 0 și 100, calculate după mai multe criterii.

Conform clasamentului publicat de CIES pe site-ul propriu, Vinicius Junior este cel mai promițător fotbalist născut după 2000.

Brazilianul lui Real Madrid este, în același timp, singurul "puști-minune" care a reușit să obțină un scor perfect, de 100.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: