Medvedev: Biden și Truss cer Rusiei să-și ia mâna de pe „butonul nuclear”, iar NATO nu va interveni. Nu ii pasă nimănui de soarta Ucrainei, care piere

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, fost președinte al țării, susține că Kremlinul va folosi arma nucleară în cazul în care statul va fi atacat cu același tip de armă. „Rusia are dreptul să folosească arme nucleare dacă va fi necesar. În cazurile prestabilite. În strictă conformitate cu Fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. Dacă noi sau aliații noștri vom fi atacați, prin utilizarea acestui tip de armă. Sau dacă agresiunea cu folosirea armelor convenționale va amenința însăși existența statului nostru”, a subliniat Medvedev, într-o postare pe canalul său de Telegram.

Foto: Foto: Profimedia Images

„Încă o dată despre utilizarea armelor nucleare

Dușmanilor noștri le place să facă declarații bombastice, să opereze cu termenii „libertate”, „democrație”, „misiune”. De fapt, aceasta este doar o diaree verbală obișnuită. Demagogia diareică, cuplată cu retorica vicioasă și croncănitoare, a devenit o armă dovedită de multă vreme a lumii anglo-saxone, cu care inundă restul umanității, în încercarea de a-și apăra exclusivitatea și dreptul de a conduce lumea.

Subiectul ultimelor zile este amenințarea nucleară din partea Rusiei.

Biden și Truss cer Rusiei să-și ia mâna de pe „butonul nuclear”. Împreună, ei ne amenință constant cu consecințe „terifiante” dacă Rusia va folosi arma nucleară. Și mătușa londoneză, necoaptă la minte, în general este pregătită să înceapă imediat un schimb de lovituri nucleare cu țara noastră.

Trebuie să reamintesc din nou - pentru cei surzi, care se aud doar pe ei înșiși. Rusia are dreptul să folosească arme nucleare dacă va fi necesar. În cazurile prestabilite. În strictă conformitate cu Fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. Dacă noi sau aliații noștri vom fi atacați, prin utilizarea acestui tip de armă. Sau dacă agresiunea cu folosirea armelor convenționale va amenința însăși existența statului nostru. Președintele Rusiei a vorbit direct despre acest lucru recent”, a punctat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

„În plus, vom face totul pentru a preveni apariția armelor nucleare la vecinii noștri ostili. De exemplu, în Ucraina nazistă, care astăzi este controlată direct de țările NATO.

Este inutil să ne bazăm pe rațiunea și voința politică a regimului de la Kiev. Dar există încă o speranță fragilă pentru bunul simț și un sentiment de autoconservare al țărilor inamice, care îl încurajează. Ei înțeleg că, dacă amenințarea la adresa Rusiei depășește limita de pericol stabilită, noi va trebui să răspundem. Fără a cere permisiunea nimănui, fără consultări lungi. Și cu siguranță nu este o cacealma.

Întrebarea este alta. Imaginați-vă că Rusia este nevoită să folosească cea mai strașnică armă împotriva regimului ucrainean, care a comis un act de agresiune pe scară largă, periculos pentru însăși existența statului nostru. Cred că NATO nu va interveni direct în conflict nici în această situație. La urma urmei, securitatea Washington-ului, Londrei și Bruxelles-ului este mult mai importantă pentru Alianța Nord Atlantică decât soarta Ucrainei care piere, de care nimeni nu are nevoie, chiar dacă este aprovizionată din belșug cu diverse arme. Furnizarea de arme moderne este doar o afacere pentru țările occidentale, totuși, puternic pătat de ura față de noi. Nu mai mult. Demagogii de peste mări și cei europeni nu planifică să piară într-o apocalipsă nucleară. Prin urmare, vor înghiți folosirea oricărei arme în conflictul actual.

Ar fi bine dacă această concluzie tristă ar fi conștientizată cel puțin parțial de autoritățile de la Kiev. Din păcate, acest lucru este aproape imposibil”, a mai adăugat Medvedev.



Pub