Platforma DA propune o altă metodologie de compensații. Vovc: Cea a guvernării e greșită și va lăsa oamenii pe cont propriu, în iarna care vine

Platforma Demnitate și Adevăr a transmis astăzi către Ministerul Muncii și Protecției Sociale poziția sa cu privire la metodologia de calcul a compensațiilor. 

Foto:

Liviu Vovc, secretarul general al Platformei DA, susține că metodologia de calcul a compensațiilor este una greșită și necesită a fi ajustată pentru ca aceasta să fie în concordanță cu realitățile și să asigure atribuirea corectă a categoriilor de vulnerabilitate.

„Considerăm total greșit să fie calculat cuantumul cheltuielilor unei persoane drept 60% din valoarea minimului de existență. Minimul de existență calculat de BNS este și așa mizer și nu corespunde realităților. Am propus calcularea cheltuielilor unei persoane în baza coeficientului „cheltuieli de consum mediu”, remarcă politicianul.

În același timp, pentru a avea un calcul corect cu privire la cheltuielile reale ale unei persoane/familii, în formularul de aplicare la compensații trebuie de permis solicitantului să poată anexa acte confirmative a altor cheltuieli pe care le suportă lunar.

Membrii Platformei DA cer ca politicile implementate de Guvern să fie cât mai calitative și în sprijinul oamenilor. Anume din această cauză Formațiunii DA vine cu expertiză și propuneri constructive de îmbunătățire a proiectului.

„Fără modificările propuse, modalitatea de atribuire a categoriilor de vulnerabilitate va fi una incorectă, iar multe persoane vor fi excluse nejustificat din atribuirea compensațiilor, fiind lăsați pe cont propriu în perioada rece a anului”, a declarat Liviu Vovc. 



Pub