(foto) Cum se văd scurgerile de gaze din gazoductele Nord Stream, dintr-un avion F-16. Suedia a înregistrat explozii subacvatice puternice
Forțele aeriene daneze au publicat, marți, imagini surprinse dintr-un avion de vânătoare F-16 deasupra Mării Baltice cu scurgerile de gaze din gazoductele Nord Stream. De asemenea, seismologii suedezi au înregistrat explozii în apropierea conductelor, potrivit The Guardian, citat de digi24.ro
Foto: GettyImages

„Nord Stream 1 are două scurgeri la nord-est de Bornholm, iar Nord Stream 2 are o scurgere la sud de Dueodde. Scurgerile au fost descoperite de unitatea de interceptare F-16 a apărării daneze”, a precizat Ministerul danez al Apărării într-un comunicat.

„Cea mai mare (zonă) agită suprafața pe un kilometru diametru. Cel mai mic este un cerc cu un diametru de aproximativ 200 de metri”, a mai precizat armata daneză.

Postul TV suedez SVT a precizat că seismologii au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele 36 de ore.

„Stațiile de măsurare din Suedia și Danemarca au înregistrat luni explozii subacvatice puternice în aceeași zonă cu scurgerile de gaz. Nu există nicio îndoială că acestea sunt explozii”, spune seismologul suedez Bjorn Lund, potrivit The Guardian.

Prima explozie a fost înregistrată la ora 2.03 în noaptea de luni, iar a doua la 19.04 luni seara.

Avertismentele privind scurgerile de gaz au venit de la administrația maritimă la ora 13.52, respectiv 20.41, luni, după ce navele au detectat bule la suprafață. SVT a obținut coordonatele exploziilor măsurate și acestea se află în aceeași zonă în care au fost înregistrate scurgerile de gaze.



Pub