Fostul șef SIS, Vasile Botnari, rămâne sub control judiciar

Fostul șef SIS, Vasile Botnari, rămâne sub control judiciar. Decizia a fost luată astăzi de către magistrații Judecătoriei Ciocana.

Foto: UNIMEDIA

„Magistrații Curții de Apel au examinat astăzi recursurile avocaților și a procurorului asupra încheierii Judecătoriei Ciocana prin care lui Vasile Botnari i-a fost înlocuită măsura preventivă din arest la domiciliu în liberarea provizorie sub control judiciar. Ambele recursuri au fost respinse.

Botnari Vasile râmâne cu măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar”, a spus pentru UNIMEDIA, Dumitru Robu, Procurorul General interimar.

Ex-directorul SIS, Vasile Botnari, învinuit pentru îmbogăţire ilicită a fost plasat în arest la domiciliu. Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe o perioadă de 30 zile, în privinţa ex-directorului SIS, învinuit de îmbogățire ilicită.

Procurorii au descins pe 29 martie cu percheziții matinale la domiciliul ex-directorului SIS, Vasile Botnari, în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite. Următoarea zi, procurorii PA au venit cu detalii.

Fostul şef SIS, Vasile Botnari, a fost condamnat în dosarul de expulzare a profesorilor turci. Potrivit procurorului general, Botnari a achitat 125 de mii de euro pagube materiale profesorilor.


Pub