(video) Cum trebuie să procedați în caz de atac nuclear: Unde pui hainele, ce mănânci și ce faci cu animalele de companie

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență aduce în atenția populației un ghid al acțiunilor în situații de urgență. Ghidul include regulile de siguranță pentru cetățeni și recomandări de pregătire pentru diverse situații de risc și compartimentul cu informații despre acțiunile importante care trebuie să fie întreprinse în cazul producerii unui accident nuclear sau radiologic.

Foto: UNIMEDIA

Materialul video lansat de IGSU are drept scop informarea populației despre cele mai importante acțiuni care trebuie să fie întreprinse în cazul unor situații de risc cum ar fi cutremure de pământ, incendii, accidente de circulație, atacuri teroriste, explozii, atacuri armate, accidente radiologice și nucleare ș.a.

Ghidul prevede acțiuni care trebuie realizate în caz de semnale de avertizare, lipsa curentului electric, întreruperea livrării de apă, dar și a legăturii telefonice.

IGSU îndeamnă oamenii în continuare să se informeze despre acțiunile incluse în ghid, pentru a fi gata să reacționeze corect în situații de risc.



Pub