(doc) Maia Sandu a promulgat legea privind indemnizația lunară de 1 000 de lei pentru creșterea copilului de până la doi ani

Maia Sandu
Foto: Maia Sandu/Facebook

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat legea care prevede acordarea unei indemnizații lunare în valoare de 1 000 de lei pentru toți părinții aflați în concediul pentru creșterea copilului de până la doi ani, indiferent dacă sunt sau nu asigurați.

Astfel, începând cu 1 octombrie 2022, toți părinții aflați în concediul pentru creșterea copilului vor beneficia de o indemnizație lunară de 1 000 de lei, indiferent dacă sunt persoane asigurare sau neasigurate social. Această indemnizație va fi achitată suplimentar pentru persoanele asigurate și majorată de la 740 la 1 000 de lei pentru persoanele neasigurate.

De asemenea, se majorează de la 370 la 500 de lei și indemnizația lunară de suport pentru creșterea gemenilor sau a mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină. Totodată, din 1 ianuarie 2023, indemnizația unică acordată la nașterea copilului va crește cu 864 de lei, de la 10 068 până la 10 932 de lei.

Până la sfârșit de an, 63 000 de persoane vor beneficia de aceste indemnizații.

Vedeți mai jos legea promulgată de Maia Sandu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente