(foto) XV-a ediție a Campionatului de Vinuri din Moldova. Iată cine sunt câștigătorii la Marea Degustare de Pinot Noir

vinador
Foto: VINADOR

Vin, muzică live, gustări delicioase și atmosferă relaxantă. De toate acestea au avut parte cei care au ales să vină la Marea Degustare de Pinot Noir. Cea de a XV-a ediție a Campionatului de Vinuri din Republica Moldova a avut loc pe 22 septembrie cu susținerea Kaufland Moldova.

De data aceasta în concurs s-au înscris 11 vinuri. Astfel vinurile participante, potrivit ordinii la degustare, au fost următoarele: 1. Politika de la Chateau Cristi 2. Radicini Vintage 3. Vinum 4. Carlevana 5. Chateau Vartely Select 6. Corten Winery 7. Divus Winery 8. Chateau Cristi 9. Vinăria Javgur 10. Chateau Vartely- Taraboste, 11. Unicorn Estate.

În cadrul acestei ediții a fost prezentă și comisia de specialitate formată din sommelieri, vinificatori sau persoane cu o vastă experiență în domeniul vinificației și al vinului precum.

În cadrul campionatului, juriul a fost format din peste 100 de participanți, iubitori ai vinului, persoane inițiate sau mai puțin inițiate în acest domeniu, care au venit pe bază de bilete la eveniment. Aceștia au votat prin intermediul telefoanelor mobile, având acces la un formular pe care l-au primit în urma scanării unui QR cod. Vinurile au fost notate pe o scară de la 1 la 10, 1 fiind cea mai mică notă și 10 cea mai mare. Exact în aceleași condiții au votat și membrii comisiei de specialitate, voturile comisiei fiind centralizate într-un alt formular. Degustarea a avut loc în orb, ceea ce înseamnă că participanții nu au știut ce vinuri degustă, acestea au fost dezvăluite doar la sfârșitul evenimentului.

În urma aprecierilor și notelor acumulate de la comisia de specialitate, pe primele locuri s-au clasat următoarele crame:
# locul 3: Carlevana;
# locul 2: Vinum;
# locul 1: Divus Winery.

În urma aprecierilor și notelor acumulate de public, pe primele locuri s-au clasat vinurile de la următoarele crame:
# locul 3: Unicorn Estate;
# locul 2: Vinăria Javgur;
# locul 1: Divus Winery.

„A fost o plăcere să ne revedem după mica vacanță de vară cu publicul, cu comisia de specialitate, cu cramele și reprezentanții acestora ca să dăm start sezonului toamnă – iarnă al evenimentelor din cadrul Campionatului de Vinuri. De data aceasta am degustat în orb un soi mai complicat ar zice unii, dar foarte elegant si promițător, Pinot Noir. Nu este ușor să deguști 11 vinuri foarte bune și să alegi doar unul care ia trofeul, dar publicul și comisia s-au descurcat de minune. Acum fiecare din noi are cel puțin un favorit când vorbim despre Pinot Noir și îi felicit pe toți pentru aceste reușite. A fost interesant, a fost frumos, la fel va fi și la următoarele ediții la care vă așteptăm cu drag, urmăriți paginile noastre pentru a fi la curent cu calendarul evenimentelor și alte noutăți. Noroc!”, a menționat Arcadie Scobioala, fondator Vinador.

„Iată că în preajma Zilei Naționale a Vinului am avut parte de o nouă ediție plină de culoare și gust alături de echipa Vinador. Ne bucurăm că am construit un astfel de parteneriat care are ca scop promovarea producătorilor locali de vin într-o atmosferă degajată alături de oameni frumoși. Misiunea de susținere a producătorilor autohtoni este parte integrată în strategia companiei în toate țările în care activăm”, a menționat Cristina Aramă, PR manageră Kaufland Moldova.


Marea degustare de Pinot Noir are loc în cadrul Campionatului de vinuri din Republica Moldova. La fiecare eveniment sunt degustate în orb și apreciate vinuri monosoi sau realizate după un anumit procedeu de vinificație, rose-uri, cupaje, spumante.

Evenimentele au drept scop popularizarea vinurilor autohtone, promovarea unui consum moderat și corect al vinurilor în rândul populației.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente