Fostul președinte Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu până pe 21 octombrie

dodon
Foto: Facebook/ Igor Dodon

Curtea de Apel Chișinău a prelungit astăzi, 27 septembrie, arestul la domiciliu în privința fostului președinte Igor Dodon. Curtea a respins recursul avocaților privind suspendarea măsurii preventive și a admis parțial solicitarea prelungirii de măsurii de arest din partea procurorilor. Prin urmare, Igor Dodon va sta în arest la domiciliu până pe 21 octombrie curent.

Informația a fost confirmată pentru presă de către procurorul general interimar Dumitru Robu.

Amintim că, pe 19 septembrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorilor și a prelungit arestul doar cu 20 de zile, în loc de cele 30 de zile solicitate de procurori.

Tot astăzi, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis că Petru Merineanu, cumnatul lui Dodon, rămâne în arest la domiciliu, după ce a respins recursul avocaților privind revocarea măsurii preventive. 

Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău. Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. Fostul şef al statului a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul său, în Penitenciarul nr. 13.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „Kuliok”. Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi fost bani, președintelui Igor Dodon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente