Prinde un loc la #SuperCoders. Câștigă laptopuri pentru școala ta

Supercoder-0312

Cel mai grandios proiect de coding din Moldova, #SuperCoders, vine în localitatea ta. Cea de-a VI-a ediție a programului este realizată cu suportul financiar al Orange Moldova și Huawei Moldova, care s-a alăturat programului în acest an.

Orange Moldova și Huawei Moldova anunță lansarea unei noi ediții a proiectului național de inițiere în programare – #SuperCoders. Acesta este dezvoltat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani, care cresc cu acces zilnic la tehnologie și deprind intuitiv cum să o folosească. 

La #SuperCoders, elevii petrec timpul în fața ecranului în mod util și responsabil, iar programarea se transformă într-o adevărată aventură digitală. În cadrul proiectului, copiii învață conceptele de bază ale programării în Scratch, tehnica drag&drop şi dezvoltă jocuri şi animaţii. Astfel, cei mici studiază noţiuni elementare de programare informatică, descoperind o perspectivă distractivă, simplă și educativă asupra valorii mediului digital. 

În ediția din acest an, la #SuperCoders sunt așteptați 1 400 de elevi și 70 de profesori din 70 de școli din țară (ciclul primar și gimnazial). 

Cum participi la #SuperCoders

Pentru a înscrie şcoala în proiect, profesorul de informatică va completa formularul de participare până pe 10 octombrie, dată limită de aplicare la proiect. Înscrierile se vor face după principiul primul venit – primul servit. Pentru participare în proiect, vor fi selectate primele 70 de instituții înscrise, care vor corespunde criteriilor de eligibilitate.  

Lista școlilor participante va fi finalizată până pe 15 octombrie. Ulterior, angajații Orange, experți în domeniu, vor invita cei 70 de profesori ai școlilor înscrise în program la formare de formatori.

Participă la proiect şi câştigă laptopuri pentru școala ta 

Toate cele 70 de școli participante la ediția 2022 a #SuperCoders vor fi înscrise în tombola cu premii de la Orange și Huawei. Iar 8 școli dintre acestea, selectate prin tragere la sorţi, vor primi câte 3 laptopuri. Extragerea va putea fi urmărită live pe 27 octombrie, pe www.privesc.eu , paginile de Facebook Orange Moldova și cea a Centrului de Informații Universitare.

Mai multe informaţii despre regulamentul proiectului, criterii de eligibilitate și  condițiile de participare la tombolă, inclusiv alte detalii organizatorice, pot fi găsite aici.

Despre #SuperCoders

#SuperCoders este un proiect internaţional, gândit şi dezvoltat de Grupul Orange, începând cu anul 2014, şi lansat în Moldova în 2016. Succesul proiectului în faza pilot a permis extinderea acestuia la nivel naţional. Cele cinci ediții au întrunit o echipă de peste 5 000 de elevi, profesori și voluntari Orange. Această iniţiativă vine să completeze portofoliul proiectelor sociale Orange, desfăşurate în scopul incluziunii şi educaţiei digitale a tinerei generaţii, direcție cheie a Strategiei de Responsabilitate Socială Orange, Engage2025. 

Cea de-a șasea ediție a proiectului național de coding #SuperCoders este susținută financiar integral de Orange Moldova și Huawei Moldova și este implementată de Centrul de Informații Universitare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente