Care îți sunt planurile pentru ziua de miercuri? Noi îți propunem șase evenimente la care poți să mergi cu prietenii

tineri evenimente recomandari
Foto: Brianna Tucker

Nu știi unde să-ți petreci ziua de miercuri? Noi îți propunem o serie de evenimente care ar putea să-ți capteze atenția. Mijlocul săptămânii trebuie să rămână memorabil, așa că alege minuțios și savurează-ți ziua de 28 septembrie cu un eveniment artistic, muzical sau care poate inspira.

Proiecția documentarului Under the same sun

Under the same sun (Sub același soare) este un film documentar regizat de francezul François Jacob. Acesta este axat pe conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan. Proiecția va fi urmată de o discuție moderată de către Anna Kamay.

„La mai bine de 25 de ani de la războiul din anii ’90, pasiunile naționaliste par mai puternice ca niciodată. Litania resentimentelor și acuzațiilor continuă să se întâlnească cu negarea într-un dialog continuu al surzilor. Cu reținerea pe care o dă privirea noastră de străini, Sub același soare oferă o ureche atentă, în căutarea înțelegerii în aceste țări tinere cu răni vechi”, menționează organizatorii evenimentului.

Proiecția va avea loc la Casa Zemstvei de pe strada Al. Șciusev 103, Chișinău. Filmul va dura 97 de minute și va fi subtitrat în limba rusă.

Intrare liberă.

Sursă foto: Facebook/Zpace

Spectacolul „Frunze de dor”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău vă invită la piesa de teatru „Frunze de dor”. Omul singur în calea războiului, lumea satului într-un univers în perpetuă transformare, iubirea și valorile casei, copilăria cu (ne)fericirile ei – toate reprezintă un caleidoscop de emoții și stări scenice la care spectatorul va lua parte. Evenimentul se desfășoară în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, ediția a VII-a.

Biletele pot fi procurate aici sau/și rezervate la casele de bilete a teatrului.

Sursă foto: Facebook/Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Pub Quiz

Jocul nu necesită o pregătire specială, cunoștințele din curriculum școlar și din experiența de viața vor fi suficiente. Aici aveți posibilitatea să vă petreceți o seară excelentă cu prietenii si cunoscuții dumneavoastră, jucând în echipă.

Când? În fiecare miercuri și joi, începând cu ora 19.30.
Unde? Localul 3 Little Pigs Pub de pe strada București 67.
Taxa de participare? Contribuția pentru joc este de 60 de lei de persoană.

Sursă foto: Facebook/3 Little Pigs Pub

Atelier de scriere creativă și recital artistic

cu Ronin Terente

În fiecare miercuri, între orele 15.15 și 16.16, Biblioteca „Târgu-Mureș” organizează întâlniri cu poetul și actorul Ronin Terente, într-un workshop literar despre formele de poezie și recital. Participanții fac cunoștință cu diverse genuri artistice, începând cu versul clasic și cel alb, terminând cu slam, spoken poetry și rapul. Workshopul literar este destinat copiilor și adolescenților pasionați de poezie și actorie!


Aveți șansa, poate unica, de a învăța multe din culisele unui poet și actor ca Ronin Terente!

Sursă foto: Facebook/Biblioteca Targu-Mures

Moldova Creativă

Prezentarea viziunii de dezvoltare a industriilor creative

Agenda evenimentului include speech-uri de deschidere, prezentarea strategiei de dezvoltare și discuții tematice. Acest program este dezvoltat în parteneriat cu unul dintre cei mai buni consultanți internaționali în dezvoltarea strategiilor creative – Tom Fleming de la Tom Fleming Consulting Company (TFCC) și este parte din Planul de Acțiuni al Guvernului pentru 2021-2022.

Evenimentul va începe la ora 11.00 la Artcore.

Sursă foto: Facebook/Artcor

Serată de creație a compozitorului Vlad Burlea

Mâine, începând cu ora 18.00, în cadrul Sălii de Orgă din Chișinău, compozitorul moldovean Vlad Burlea își aniversează ziua de 65 de ani. Cu această ocazie, artistul organizează un eveniment cu participarea Orchestrei Naționale de Cameră și a Corului Național de Cameră. Dirijor – Vladimir Andrieș.

Intrare liberă.

Sursă foto: Facebook/Sala cu Orgă
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente