„V-am promis oameni cinstiți și așa am făcut”: Cum comentează Maia Sandu informațiile despre „milioanele de pe conturile off-shore” ale lui Andrei Spînu
„Banii au fost câștigați legal în sectorul privat”. Astfel a comentat președinta, Maia Sandu, acuzațiile liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor, și fostului șef al IGP, Gheorghe Cavcliuc, la adresa vicepremierului Andrei Spînu.
Foto: cancelaria.gov.md

„Viceprim-ministrul și-a câștigat banii legal în sectorul privat, în comparație cu instituția pe care o reprezentați dvs și modul în care este finanțată din bani furați”, a declarat Sandu.

Viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, „este multimilionar și își ascunde banii în conturi off-shore. Astfel, pe patru dintre conturile din străinătate, deschise pe numele lui și ale firmelor sale sunt, în total, 43 de milioane de euro și dolari”. Despre aceasta a declarat liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor care a și publicat un document în acest sens. Totodată, și fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, îl acuză pe Spînu de ilegalități.

Vicepremierul a venit cu o reacție. „Am un singur mesaj pentru ei: „Veniți acasă! Veniți acasă! Veniți acasă, măi copii!”, a menționat Spînu.


Pub