Ilan Șor, către Maia Sandu: Președinția nu este proprietatea ta, este a poporului

Liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, îi amintește Maiei Sandu că edificiul Președinției nu-i aparține, ci este o proprietate a statului, care este al cetățenilor. Reacția politicianului vine după ce, în cadrul protestului de duminică, poliția i-a scos cu forța pe manifestanți din curtea instituției prezidențiale și i-a împiedicat să instaleze acolo corturi.

Foto: Ilan Șor

Într-o postare video, postată pe Facebook, Ilan Șor, susține că acest comportament brutal al forțelor de ordine a fost dictat direct de către șefa statului, iar asta confirmă că Republica Moldova s-a transformat într-o dictatură.

„Maia Sandu a demonstrat, încă o dată, că este un dictator, care conduce un regim despotic. Ieri, sute de polițiști au fost obligați să acționeze împotriva propriilor cetățeni, care nu făceau altceva decât să protesteze pașnic și legal. Protestatarii au decis să instaleze un orășel de corturi în fața Președinției, iar poliția i-a măturat, pur și simplu, la indicația directă a Maiei Sandu”, a spus liderul opoziției din Moldova.


El i-a mai atras atenția Maiei Sandu că nu deține drept de proprietate asupra sediului Președinției și nu are dreptul să acționeze astfel.

„Maia, palatul prezidențial nu este proprietatea ta, este proprietatea poporului Republicii Moldova. Iar tu, mincinoaso, ai promis să scoți gardul din jurul lui. Dar, cum s-a întâmplat în cazul tuturor promisiunilor pe care le-ai făcut, și aici ai mințit”, a declarat politicianul.


În context, el a dat asigurări că aceste acțiuni nu-l vor face să cedeze și că va lupta până la capăt, până la debarcarea actualului regim.

„Cerem, în continuare, organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare anticipate, iar eu vă dau cuvântul de onoare că, după ce vom atinge acest scop, voi face în așa fel încât cetățenii Republicii Moldova să aibă o viață demnă și îndestulată. Voi avea grijă ca moldovenii să nu moară de foame și frig. Vă promit că veți avea un preț accesibil pentru gaz, veți avea pensii și salarii normale și locuri de muncă decente”, a mai menționat Ilan Șor.


Amintim că ieri, la Chișinău, a avut loc un protest de amploare, organizat de Partidul „Șor”, la care au participat peste 45 de mii de persoane. Alte 20 de mii au fost împiedicate să ajungă la manifestație. În cadrul acțiunii, manifestanții au vrut să instaleze câteva zeci de corturi în curtea Președinției și să extindă astfel „Orășelul Schimbării”, amenajat acum o săptămână în scuarul din fața Parlamentului. Protestatarii au fost însă bruscați de forțele de ordine și împiedicați să facă acest lucru. Astfel, corturile au fost instalate pe trotuarul din fața instituției, de-a lungul gardului, pe care Maia Sandu a promis, în campania electorală, că-l va demonta.


Pub