image
Sursa foto: Profimedia

Rusia a disputat primul meci internațional după ce a fost suspendată de FIFA și UEFA

Naţionala de fotbal a Rusiei a învins sâmbătă seara cu scorul de 2-1, în deplasare, reprezentativa Kîrgîzstan, într-o partidă amicală disputată pe stadionul "Spartak" din Bişkek, capitala acestei ţări din Asia Centrală.

După ce gazdele au deschis scorul în minutul 24, prin golul lui Alimardon Şukurov, ruşii au revenit şi au înscris de două ori, prin Aleksander Sobolev (30, penalty) şi Daniil Utkin (89).

A fost prima partidă internaţională a Rusiei la şapte luni după ce a fost suspendată de FIFA şi UEFA în urma invadării Ucrainei de către trupele Moscovei.

Federaţia rusă de fotbal a căutat în ultimele luni echipe cu care Sbornaia să poată juca după ce a fost exclusă din barajele pentru Cupa Mondială 2022 şi din Liga Naţiunilor. Naţionala Rusiei nu a disputat niciun meci oficial după ce a fost învinsă de Croaţia (1-0) pe 14 noiembrie anul trecut în preliminariile CM 2022.

În noiembrie, Rusia are programat un amical şi cu Bosnia-Herţegovina, la Sankt Petersburg, însă meciul este sub semnul întrebării după critici dure formulate la adresa Federaţiei din Bosnia, de către fotbalişti ai naţionalei şi factori politici, care au dezaprobat organizarea unei astfel de partide.

Aşa cum se ştie, Rusia, sancţionată pentru invadarea Ucrainei, nu va participa la tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European de fotbal 2024, care va avea loc luna viitoare la Frankfurt.

Noutăţile partenerilor

comentarii: