image
Sursa foto: focuspress.ro

Un moldovean vindea țigări și alcool din Duty Free lângă o piață din Galați; Polițiștii români i-au confiscat marfa

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați, pe timpul unei misiuni specifice, au descoperit și confiscat mai multe produse de proveniență Duty Free, în valoare totală de 2.454 de roni (echivalentul a aproape 9.500 de lei moldovenești).

Polițiștii, aflați ieri în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat, în zona unei piețe din municipiul Galați, o persoană ce oferea spre vânzare dintr-un autotuturism, mai multe produse de proveniență Duty Free.

La vederea polițiștilor de frontieră, cetățeanul a încuiat autotuturismul și a aruncat cheile în vegetație, încercând să părăsească zona. Polițiștii de frontieră l-au imobilizat, iar în urma verificărilor efectuate, a rezultat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani, cu dublă cetățenie română și moldovenească.

Autovehiculul a fost preluat pe platformă și împreună cu persoana, au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Galați pentru efectuarea unui control amănunțit.

În urma controlului efectuat împreună cu lucrătorii vamali, au fost descoperite în interiorul autoturismului 2.640 de țigarete și 13 litri alcool, de proveniență Duty Free.

Întreaga cantitate de bunuri accizabile în valoare totală de 2.454 de roni (echivalentul a aproape 9.500 de lei moldovenești), a fost confiscată de către lucrătorii vamali. Aceștia au sancționat contravențional persoana cu amendă în valoare de 10.000 de roni (peste 38000 de mii de lei moldovenești) pentru sustragerea de la control vamal a oricăror bunuri sau mărfuri care ar trebui plasate sub regim vamal și au indisponibilizat autotutismul până la plata amenzii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: