FOTO Trei echipe din Moldova vor face mentorat pe subiectul Web3, NFT și Blockchain cu experți din SUA

26 Sept. 2022, 14:07
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
26 Sept. 2022, 14:07 // Actual //  bani.md

După un weekend plin de instruiri cu mentori de la Zuckerberg Institute, The Hug, Meta Refuge și The Possible Zone, sesiuni de brainstorming și multă muncă, trei echipe de tineri din Moldova, care au venit cu cele mai eficiente idei și soluții de implementare a tehnologiilor Web3, au câștigat câte un mentorat cu experți din Statele Unite.

În cadrul primului Hackathon pe subiectul Web3 și Blockchain din țara noastră, organizat de proiectul Tehnologiile Viitorului și Yep! Moldova, cu susținerea USAID și Suedia în perioada 23-25 septembrie la Mediacor, 100 de tineri din Republica Moldova și-au încercat puterile în singurul concurs ce antrenează ultima generație a tehnologiilor Web. Pe durata celor 3 zile de Web3 Hackathon, tinerii au lansat idei și soluții pentru probleme legate de sistemul de sănătate, educație, mediu și investiții.

Din totalul de peste 500 de aplicări în competiție, au fost selectate 100 de persoane care au beneficiat de instruirea gratuită din partea a 4 mentori din SUA. În cadrul Hackathonului s-au format 15 echipe, 3 dintre care s-au clasat pe locuri câștigătoare:

Locul 1 – echipa Talk earn cu aplicația TalkEarn, care va ajuta specialiștii să-și monetizeze expertiza prin apeluri video și prestare de servicii online achitate cu criptomonede. Premiu: participare la incubatorul online HUG Studios și mentorat personal cu Randi Zuckerberg, fondatoarea Zuckerberg Institute, și echipa The Hug timp de 6 luni.

Locul 2 – echipa Troodon cu platforma educațională în care se pot crea și dezvolta comunități care să împărtășească cunoștințe pe diverse subiecte de interes comun. Premiu: mentorat personal cu Hasti Kashfia, fondatoarea Meta Refuge, și acces la Meta Refuge online Container timp de 4 săptămâni, pe subiectul Web3 Marketing Skills, inclusiv promovarea în Social Media și Strategie PR.

Locul 3 – echipa Metafarm cu proiectul de soluții pentru atragerea investitorilor străini în Republica Moldova. Premiu: acces la cursul online de 4 săptămâni cu echipa Meta Refuge, în care vor învăța cele mai bune practici de promovare a creatorilor de Web3 în Social Media, strategii de creare a unei comunități, precum și strategie de PR și utilizarea platformelor potrivite pentru promovare.

Premiul special – echipa MediCo cu proiectul de digitalizare a sistemului medical care ar putea fi accesibil oricui, indiferent de localizarea fizică a persoanei pe globul pământesc. Premiu: 1 lună de mentorat cu Eugene (Gee) T. – Entrepreneur, NFT innovator & Crypto geek.

În urma Hackathonului, în premieră pentru țara noastră, în Moldova va fi formată prima comunitate Web3. Tehnologiile Web3 reprezintă cea de-a treia generație Web după versiunile 1.0 și 2.0 și se remarcă prin soluții avansate de confidențialitate, descentralizare și mai multă autonomie pentru creatori. Hackathon Web3 & Blockchain a fost cel de-al treilea din seria de 3 evenimente cu mentori din SUA, organizate în perioada 21-25 septembrie în țara noastră.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 11:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 11:37 // Actual //  Lupu Eduard

Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investițiile în domeniu vor crește în acest an și doar 19% se așteaptă la o scădere (față de 51% în 2023), pe fondul îmbunătățirii percepției cu privire la potențialul de creștere din această piață, potrivit studiului Deloitte Real Estate Confidence Survey for Central Europe 2024, citat în comunicatul de presă.

„De altfel, 40% din participanții la studiu anticipează o creștere a activității pe piață în acest an, față de 15% cu un an în urmă, iar proporția celor care prevăd o scădere s-a redus la 16%, de la 57% în 2023. În acest context, investitorii intenționează să se concentreze pe proiecte noi (31%) sau pe atragerea de fonduri pentru plasamente viitoare (19%). O treime dintre aceștia se așteaptă ca eficiența portofoliului lor să se îmbunătățească, de două ori mai mulți decât cei care estimează o deteriorare a acesteia. Sectorul industrial este în continuare perceput ca fiind cel mai competitiv (31%), urmat de cel rezidențial (21%)”, potrivit studiului Deloitte.

Conform comunicatului, în rândul dezvoltatorilor, cea mai importantă tendință în 2024 pare a fi reprofilarea pe alte segmente ale pieței, având în vedere că un sfert dintre aceștia iau în calcul o astfel de schimbare. Acest trend se manifestă cel mai pregnant printre dezvoltatorii de birouri și de spații comerciale – trei sferturi, respectiv jumătate dintre aceștia susțin că se vor concentra pe alte sectoare în 2024 (în principal active cu destinație mixtă sau proiecte rezidențiale pentru închiriere). Printre provocările cu care se confruntă dezvoltatorii în acest an se remarcă cele legate de finanțare (26%), urmate de cele care implică achiziția de terenuri pentru dezvoltări viitoare (23%), în perspectiva redresării economice, și de comercializare (18%).

„Temperarea activității din piața de birouri se remarcă și în România, încă din 2023, iar tranzacțiile care încă se mai derulează au ca obiect renegocierea contractelor de închiriere, cu accent pe flexibilizarea clauzelor, sau prelungirea perioadei contractuale. În schimb, în privința proiectelor de tip retail, piața locală se diferențiază de cea regională, dat fiind că există multe proiecte în derulare și apetit crescut pentru investiții pe acest segment, stimulate de perspectiva reducerii inflației și, implicit, de creșterea puterii de cumpărare a populației. Segmentul industrial beneficiază de perspective de creștere, date fiind situația geo-politică, stocul insuficient de astfel de spații la nivel național și fenomenul de friendshoring, respectiv tendința globală și regională de relocare sau, respectiv, de construire a diverselor unități de producție în statele aliate din punct de vedere politic”, a declarat Irina Dimitriu, Partener Reff & Asociații | Deloitte Legal, lider al serviciilor de consultanță pentru sectorul imobiliar în cadrul Deloitte România.

Deloitte derulează Real Estate Confidence Survey for Central Europe începând din 2019 pentru a afla percepția profesioniștilor din domeniu cu privire la evoluția pieței în regiune. La sondaj participă trei categorii de respondenți, respectiv dezvoltatori, investitori și consultanți specializați în domeniul imobiliar. La ediția din acest an au participat, în principal, jucători din Polonia (33%), Cehia (24%), Ungaria (10%), iar 24% dintre participanți operează pe mai multe piețe din Europa Centrală.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău