În această săptămână, prim-ministra Natalia Gavrilița se află în vizită de lucru în Tokyo. Care este scopul deplasării

Natalia Gavrilita (2)
Foto: Natalia Gavrilita/Facebook

Guvernul Republicii Moldova a anunțat că, în perioada 26-28 septembrie, prim-ministra Natalia Gavrilița va întreprinde o vizită de lucru la Tokyo, Japonia. Aceasta urmează să participe la funeraliile de stat ale fostului premier japonez, Shinzo Abe.

De asemenea, agenda prim-ministrei va include o întrevedere bilaterală cu omologul său japonez Fumio Kishida. Oficialii vor face o retrospectivă a relaţiilor de colaborare moldo-nipone şi vor puncta posibilităţile de intensificare a cooperării pe segmente de interes comun.

Totodată, șefa Executivului se va întâlni cu președintele Organizației Japoneze pentru Comerț Exterior (JETRO), Nabuhiko Sasaki, precum și cu președintele Agenţiei Internaţionale de Cooperare a Japoniei (JICA), Akihiko Tanaka.

Potrivit guvernului, prim-ministra va discuta cu Yoshio Sato, președintele Comisiei pentru Europa din cadrul Federației de afaceri din Japonia (Keidanren), dar și cu Sam Mogi, președintele Comisiei pentru relații externe în cadrul organizației Keizai Doyukai și managerul general al companiei „Kikkoman”.


Amintim că la începutul lunii iulie curente, ex-premierul Japoniei Shinzo Abe a fost asasinat în timpul unui discurs politic. Informația a fost confirmată de televiziunea publică japoneză.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente