FOTO Topul celor mai ieftine mașini electrice în 2022. Vehiculul cu cea mai mare autonomie

25 Sept. 2022, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2022, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Industria mașinilor electrice a luat avânt, iar fenomenul va lua amploare în contextul în care statele membre UE au aprobat planul Comisiei Europene de a reduce la zero emisiile de CO2 la maşinile noi începând din 2035, impunând astfel motoare 100% electrice.

Deși prețurile încă nu sunt pentru toate buzunarele, pe piață au apărut modele accesibile, capabile să parcurgă peste 160 de kilometri cu o încărcare completă, iar guvernele mai multor state oferă diverse beneficii fiscale pentru șoferii care decid să cumpere o mașină electrică.

Car and Drive a alcătuit un top al celor mai avantajoase mașini electrice în 2022, luând în calcul și facilitățile pe care le au, nu doar prețul în sine, susținând că, în prezent, oamenii pot cumpăra un astfel de vehicul performant cu mai puțin de 30.000 de dolari.

Topul celor mai ieftine mașini electrice în 2022

1. Nissan Leaf – 28,495$

Potrivit sursei citate, primul loc este ocupat de Nissan Leaf, compania japoneză venind cu un vehicul electric compact, modern, pentru un buget redus.

Motorul are 147 de cai putere, un acumulator de 40,0 kWh și are o autonomie de rulare evaluată la 239 de kilometri.

insert 1
 

2. Mini Cooper SE Hardtop – $30,750

Cei dispuși să treacă peste raza de rulare limitată a Mini Cooper SE vor găsi multe avantaje la această mașină electrică în două uși. Concepută drept mașină de oraș, are 181 de cai putere și o autonomie de 253 de kilometri, potrivit site-ului oficial.

3. Mazda MX-30 – $34,695

Toate modelele MX-30 se bazează pe un motor electric montat frontal care produce o putere modestă de 143 de cai putere. Are un acumulator de 30,0 kWh, care asigură o autonomie de rulare evaluată EPA la 257 de kilometri.

4. Chevrolet Bolt EV – $32,495

Chevrolet Bolt EV intră în 2022 cu designuri interioare și exterioare reproiectate, cu un motor de 200 de cai putere în timp ce acumulatorul său de 66,0 kWh oferă 416 kilometri de autonomie EPA.

Bolt EV ar putea să nu fie din punct de vedere tehnic cea mai ieftină mașină electrică pentru anul 2022, dar cu siguranță se dovedește ca fiind una dintre cele mai bune ale segmentului.

5. Chevrolet Bolt EUV – $34,495

Chevrolet intră în segmentul SUV-urilor electrice cu Bolt EUV. Cu o autonomie de 397 de kilometri, SUV-ul cu tracțiune frontală este încă o opțiune relativ ieftină pentru piața mașinilor electrice.

6. Hyundai Kona Electric – $35,295

Kona Electric are un motor electric de 201 cai putere care este alimentat de un acumulator de 64,0 kWh. Are o autonomie evaluată de EPA la 425 kilometri. Vine cu un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8,0 inchi și cu compatibilitate wireless Apple CarPlay și Android Auto.

7. Kia Niro EV – $41,285

Cei care doresc să dețină cel mai ieftin vehicul electric Kia trebuie să arunce o privire la Niro EV. Niro EV are un motor electric de 201 cai putere montat în față și un acumulator de 64,0 kWh care îi oferă o autonomie de 471 de kilometri.

Pe lângă capacitatea sa de a accelera până la 100 km/h în doar 6,2 secunde, Niro EV vine, de asemenea, cu un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10,3 inchi, navigație din fabrică, un încărcător wireless pentru telefonul mobil și multe altele.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 13:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 13:57 // Actual //  Lupu Eduard

Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce la Chișinău obiceiuri din toate regiunile țării și reunește artiști de pe ambele maluri ale Prutului. Publicul va avea acces gratuit la expoziții de obiecte tradiționale, ateliere de meșteșug, spectacole cu dansuri populare, muzică tradițională și concerte ale unor trupe consacrate.

Îndrăgostiții de cultură și obiceiuri sunt invitați la Festivalul Tradițiilor Românești, la Grădina Botanică din Chișinău, în perioada 17 – 19 mai 2024. Evenimentul este organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Werner Iohannis.

„Astfel, patrimoniu din regiuni precum Moldova, Transilvania, Dobrogea, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Bucovina va fi prezentat și explicat publicului din Republica Moldova într-un cadru de voie bună și prietenie.

În cele trei seri de Festival, pe scenă vor urca Ovidiu Lipan Țăndărică, împreună de Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache și Diana Bucșa, Robin and The Backstabbers, cu Domino în deschidere, și Direcția 5. Alături de cei peste 30 de artizani din România, la Grădina Botanică din Chișinău vor fi prezenți și artiști populari din Republica Moldova”, transmite DRRM.


Tehnica meșteșugurilor, obiceiurile populare, caracteristicile zonelor istorice românești și alte detalii despre programul Festivalului pot fi găsite pe site-ul evenimentului, dar și pe paginile dedicate acestuia pe rețelele de socializare.

Proiectul inițiat și finanțat de DRRM are drept scop promovarea valorilor românești în Republica Moldova și consolidarea dialogului cultural la nivelul celor două țări.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău