O studentă a UTM a câștigat cel mai prestigios premiu din Europa pentru designul inovativ al unui ambalaj din carton

My project-1

Dintre cei 800 de participanți la concursul The European Carton Excellence Award din peste 100 de universități, 20 de finaliști, printre care cinci premii speciale – studenta Oxana Zaporoniuc, Departamentul „Design industrial și de produs”, Facultatea de Design, UTM, sub egida a două cadre didactice – conf. univ. Valeriu Podborschi, șef departament, și asist. univ. Mircea Zubcu – a câștigat cel mai prestigios premiu din Europa pentru ambalajele din carton, venind cu o idee inedită în susținerea economiei circulare, cum ar fi reciclabilitatea și biodegradabilitatea cu promovarea produselor eco.

Designul ambalajului câștigător – Gift Packaging for Liquids (ambalaj cadou pentru lichide) – se bazează pe obiectivul de a evita utilizarea inutilă a ambalajului, de a proteja produsul și de a permite afișarea atractivă pe raft a containerului în sine. Acesta captează atenția pe rafturi, folosește o cantitate minimă de material de ambalare și vine cu o funcție inteligentă de blocare pentru a asigura o protecție sigură a produsului.

Juriul a atestat invenția tinerei studente ca fiind una dintre cele mai inovatoare soluții pentru problemele consumatorilor, creând experiențe unice cu ambalaje din carton. Acest design este un exemplu foarte bun de utilizare a întregului potențial al cartonului. Este foarte simplu și intuitiv. Ambalajul necesită foarte puțin material și remarcă produsul foarte bine, dar și îl protejează de pericolele transportului, cum ar fi căderea. În cazul de față, juriul a simțit cu adevărat că această soluție merită a fi acceptată ca fiind una dintre cele mai bune invenții ale anului la nivel european.

Designurile devin din ce în ce mai sofisticate și mai diverse, cu un accent mai mare pe manipularea consumatorilor și pe utilizarea materialelor, cu introducerea valorilor ecologice pentru o dezvoltare durabilă cu circularitate, veritabile simboluri ale schimbării prin intermediul cartonului, ca fiind unul dintre cei mai buni mediatori ai valorii mărcii – atât pentru articolele de lux, cât și pentru produsele de zi cu zi.

Premiul obținut European Carton Excellence Award este cel mai prestigios din Europa pentru ambalajele din carton.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente