Un ucrainean, prins la frontieră cu permisul de conducere fals: L-ar fi primit cadou de la un prieten

Un tânăr din Ucraina conducea mijlocul de transport în baza permisului de conducere, primit cadou din partea unui prieten. Polițiștii de frontieră au stabilit din primele cercetări că actul este unul falsificat.

Foto: border.gov.md

Ieri, 23 septembrie 2022, pe direcția ieșire din Moldova prin PTF Palanca s-a prezentat tânărul de 35 de ani la volanul mașinii personale. Pentru formalitățile de control, cetățeanul ucrainean a înmânat printre documentele de călătorie și cele pentru mijlocul de transport. A atras atenția inspectorului de la linie permisul de conducere care ar fi emis acum o lună de către o organizație internațională.

Polițistul de frontieră a stabilit că permisul conține semne de falsificare, dar și este unul fantezist (nerecunoscut de niciun stat). Deși a declarat că actul cu pricina l-a primit cadou din partea unui prieten, șoferul s-a arătat uimit de cele depistate, fiind sigur că este un document legal.

În continuare cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false. Străinului i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat cu mașina după prezentarea permisului de conducere ucrainean original.


Pub