(video) Flashmob organizat de Partidul „Șor” în „Orășelul Schimbării”: Oamenii o „storc” pe Maia Sandu cu teascul

Flashmob în stil tradițional, în scuarul din fața Parlamentului. Manifestanții care protestează de aproape o săptămână în orășelul din corturi, din centrul capitalei, au dat la teasc, în această după-amiază. Prin această acțiune, ei au vrut să transmită un mesaj, și anume că a „venit timpul ca și poporul să o stoarcă pe Maia Sandu, tot așa cum a stors și ea poporul până acum”.

Foto:

Protestatarii au afișat pe fundal un banner cu imaginea șefei statului, în timp ce trage la un teasc pe care scrie „Moldova”. Aceasta era însoțită de mesajul: Stoarce-o pe Maia Sandu, cum te stoarce și ea pe tine”.

Potrivit președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, actuala guvernare are o singură preocupare, de a stoarce tot ce se poate din poporul nostru. Asta în condițiile în care, pe zi ce trece, viața devine tot mai grea, oamenii au drepturi tot mai puține și ajuns să fie lipsiți cu totul de vlagă. El a menționat că moldovenii nu mai au dreptul să suporte această umilință și ar trebui să se schimbe cu rolurile.

Organizatorii au mai amintit că, în curând, în țara noastră va fi celebrată Ziua Națională a Vinului, care va fi un bun prilej pentru cei care protestează astăzi de a sărbători și victoria asupra Maiei Sandu și a PAS.

Ideea a fost întâmpinată cu aplauze de protestatari, care nu-și dădeau rând să stoarcă și ei strugurii din teasc. Alții au preferat să se delecteze cu mustul proaspăt, exact așa cum fac gospodarii din sate în această perioadă a anului.

Și de această dată, forțele de ordine au încercat să împiedice organizarea evenimentului. Microbuzul care transporta teascul și strugurii a fost înconjurat de poliție, iar protestatarii nu erau lăsați să se apropie de el. Mai mult decât atât, aceștia l-au blocat în interior și pe președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu. După mai multe altercații și scandări din partea mulțimii, forțele de ordine s-au retras și au permis desfășurarea acțiunii de protest.


Pub