(video) Vlah: Nu e frumos din partea domnului Kulminski. Nu am înțeles de ce el trebuie să spună unde să fiu și la ce Platformă trebuie să vorbesc
Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, îi răspunde fostului vicepremier pe Reintegrare, Vladislav Kulminski, după ce acesta a declarat că Vlah a participat doar la 60% din ședințele de la Guvern. „Nu e frumos din partea domnului Kulminski. Nu am înțeles de ce el trebuie să spună unde să fiu și la ce Platformă trebuie să vorbesc”, a declarat Bașcana în cadrul emisiunii Rezoomat.
Foto: UNIMEDIA

„În primul rând eu nu știu ce funcție are domnul Kulminski. Și nu am înțeles de ce el trebuie să spună unde eu să fiu și la ce Platformă trebuie să vorbesc. Eu lucrez și ca membru al Guvernului și ca Bașcan 7 ani și am lucrat cu 3 președinți, doamna Maia Sandu este a treia și 9 Guverne. Am lucrat cu trei Parlamente și am experiență foarte bună și nimeni nu a fost să spună că aici puteți să vorbiți, aici nu puteți.

Eu am rezolvat probleme cu diferiți oameni. Eu nu înțeleg de ce cineva pune restricții pentru mine. Da, eu lucrez și pe Platforma Guvernului și niciodată nu a fost situația ca să nu particip la ședința Guvernului special. Nu e frumos din partea domnului Kulminski să spună așa cuvinte și să facă așa concluzie despre Găgăuzia”, a declarat Vlah. 

Fostul consilier al Maiei Sandu, care ar fi organizat vizita președintei în Autonomia Găgăuză, încheiată cu scandal, îi indică bașcanei regiunii să acorde întrebările care îi frământă pe platforma guvernamentală. „Bașcanul e membru al Guvernului - un privilegiu nemaiîntâlnit în vreo autonomie din Uniunea Europeană sau chiar Federația Rusă”. Dumneaiei însă ce face?”, a declarat Vladislav KulminskI.

Pe de altă parte, Irina Vlah a declarat la o emisiune că nu înțelege ce caută Kulminski în Găgăuzia și, cu atât mai mult, din ce calitate moderează întrunirile Maiei Sandu din regiune.

„Dumnealui nu are vreo funcție declarată public, vine la ședințe, se implică în discuții, în calitate de cine?!”, a spus Vlah.


La mijlocul lunii august, Kulminski a participat la ședința Adunării Populare Găgăuzie. Acesta a explicat prezența sa în regiune prin „încercarea de a se împărți cu experiența în gestionarea situațiilor de criză”.

Kulminski a fost consilierul Maiei Sandu, când aceasta era prim-ministră, apoi a devenit consilier prezidențial, când Maia Sandu a fost aleasă președinta Republicii Moldova. Ulterior, Vladislav Kulminski a fost numit vicepremier pe Reintegrare în Guvernul Gavrilița, funcție din care a demisionat la nici două luni. Motivele invocate au fost de ordin personal, iar unele voci menționau o supărare a vicepremierului că „a fost lăsat în umbră” în cadrul negocierilor din toamna lui 2021 cu oficiali ruși și Gazprom, pe un nou contract.


Pub