(video) Pe 30 septembrie va avea loc premiera filmului „pandemia.md”, în regia moldoveanului Valeriu Jereghi

pandemia.md
Foto: pandemia.md

Din 30 septembrie în cinematografele din rețeaua „CINEPLEX” din Chișinău va avea loc premiera filmului „pandemia.md” – un lungmetraj al regizorului moldovean Valeriu Jereghi. Ceea ce trebuie să știți despre film, cine sunt actorii, dar și câteva recenzii, găsiți în articolul de mai jos.

În rolurile principale sunt:
# Nicolae Jelescu – autorul;
# Olivia Furtună – Ana;
# Emilia Jereghi – Emilia;
# Ronin Terente – Maxim.

Despre film: în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență, cauzată de pandemia COVID-19. Regizorul de film, împreună cu familia sa, părăsesc în panică orașul și se refugiază la țară pe toată perioada carantinei. Acolo, confruntându-se cu noile realități ale vieții, regizorul concepe un nou film despre misiunea omului de creație în lumea modernă, unde, mai nou, domină imoralitatea și lipsa de spiritualitate. Omul de artă, care și-a dedicat întreaga sa creație dragostei pentru umanitate, este constrâns să accepte o confruntare deschisă cu noua forță distructivă pentru civilizație. Aceste evenimente în viața regizorului generează o răsturnare a conceptului noului său film „pandemia.md”.

Biletele la film le puteți cumpăra aici.

Recenzii

Andrei Dumbrăveanu: „Niciodată toamna nu fu mai frumoasă! Imagini calde ale unei naturi trecătoare și oameni cu suflet ingenios, mereu în căutare, au rămas pentru totdeauna în «pandemia.md» – un film realizat de Valeriu Jereghi, turnat în pixeli de operatorul de cinema Eugeniu Dedkov, asigurat de producătorul Sergiu Pascaru.”

Valentina Ursu: „«pandemia.md», o nouă producție cinematografică scoasă «din cuptor». «pandemia.md» este inspirată din viața unui cunoscut regizor de film în perioada de carantină, izolat de societate. Filmul prezintă confruntarea între intelectualitate și grosolănie. Valeriu Jereghi a scris JURNALUL la Europa Liberă – Cinci zile de izolare. După aproape doi ani, am recitit JURNALUL, am fost invitată să urmăresc lungmetrajul. Felicitări, dle Jereghi! Felicitări echipei cu care ați lucrat!”

Vitalie Vovc: „Pandemia noastră, cea de toate zilele… «pandemia.md» ne trimite înapoi la marea cinematografie a secolului XX, atunci când cineaștii nu căutau spectatori, rating și like-uri, ci creau în funcție de convingerile proprii. Atunci când publicul era oarecum snobat și pus la încercare, obligat să se ridice, să urmeze nivelul filmului și nu inversul.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente