Aderarea așa-ziselor republici populare Donețk și Luhansk la Rusia ar putea fi examinată pe 29 septembrie. Cele mai importante evenimente din a 213-a zi de război

razboi Ucraina
Foto: UNIAN

Astăzi este a 213-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 ONU va organiza o reuniune pe tema „referendumurilor” din Ucraina.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să organizeze o reuniune pe tema „referendumurilor” în așa-numitele republici populare Donețk și Luhansk, precum și în regiunile ucrainene ocupate Herson și Zaporijjea, a anunțat Bild, citând surse din „cercurile diplomatice”.

🟣 Proiectul de lege privind aderarea așa-ziselor republici populare Donețk și Luhansk la Rusia ar putea fi examinat pe 29 septembrie, scrie RIA Novosti.

În așa-zisele republici populare Donețk și Luhansk sunt organizate referendumuri pentru aderarea la Rusia. De asemenea, regiunile Herson și Zaporijjea organizează referendumuri pentru aderarea la Rusia. În toate aceste regiuni votarea are loc în perioada 23-27 septembrie.

🟣 Țările de Jos și-a exprimat disponibilitatea de a găzdui ruși care fug de mobilizare, despre aceasta a declarat secretarul de stat Eric van der Burgh.

„Rușii care vin în Țările de Jos pentru a evita serviciul militar în propria țară nu vor fi expulzați înapoi”, a declarat Van der Burgh, citat de presa locală.

🟣 18 camere de tortură au fost descoperite în regiunea Harkiv. Angajații Poliției Naționale ucrainene au găsit 18 locuri în care oamenii legii cred că soldații ruși au torturat ostatici în timpul aflării lor în regiunea Harkikv.

🟣 Europa trebuie să-i accepte pe cei care fug din Rusia, spune Charles Michel, Președintele Consiliului European. „UE ar trebui să-i accepte pe cei care sunt în pericol din cauza opiniilor lor politice”, a declarat Charles Michel.

🟣 Ministerul apărării rus l-a demis pe ministrul adjunct Dmitri Bulgakov, care se ocupa de logistica trupelor militare. În raport se precizează că Bulgakov și-a părăsit postul „ca urmare a unui transfer la un alt loc de muncă”. În același timp, nu s-a comunicat la ce loc de muncă.

🟣 Ramzan Kadîrov propune ca angajații forțelor de ordine (Ministerul pentru Situații de Urgență, FSB, procuratura), care au o bună pregătire fizică și abilități de mânuire a armelor, să fie înrolați în armată.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente