15 sau 6? Câți bodyguarzi îl păzesc pe Igor Grosu: „De obicei sunt trei-patru, inclusiv probabil și șoferul”

După mai multe critici, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat câți bodyguarzi totuși îl păzesc. În cadrul emisiunii Cutia Neagră Grosu a menționat că „de obicei sunt trei-patru bodyguarzi, inclusiv probabil și șoferul”. Totodată, acesta a spus că nu a avut nevoie niciodată de pază, dar sunt niște rigori care trebuiesc respectate.

Foto: Captură de ecran

-Câți bodyguarzi aveți?

„De obicei sunt trei-patru bodyguarzi, inclusiv probabil și șoferul”, a spus Grosu.

-Ați fost văzut și cu mai mulți și cu șapte, opt. Atunci au fost cazuri speciale?

„A fost un coleg de-al meu de Facultate care îi place să se dea în spectacole. Și a făcut afirmația ceea gratuită, speculativă. Asta e maniera lui de a face. Eu aș prefera să conduc și eu mașina, dar mi se spune că îi supun riscului pe ei în caz dacă se întâmplă ceva și eu mă deplasez la volan.

Eu niciodată nu am avut nevoie de paza aceasta. Mie mi se spune în felul următor: „sunt niște rigori care trebuiesc respectate. Eu am cu ei o înțelegere, voi vă faceți meseria, foarte discret, să fiți practiv invizibili pe cât este de posibil pentru a nu-mi împiedica contactul cu cetățenii”, a menționat Președintele Parlamentului.

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, face aluzii în adresa președintelui Parlamentului, numindu-l „Mititelu”. „Deci, este un tip, mititelu, nu pentru că este micuț de statură. Nici într-un caz nu vreau să supăr pe cineva, dar este la noi la sat este așa o vorbă: Văi, mititelu. Mititelu care are nevoie de 7 bodyguarzi doar oficial, dar ei sunt în realitate 10-15”, a declarat edilul, într-un discurs în fața aleșilor municipali.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a fost observat de mai multe ori fiind înconjurat de bodyguarzi. La sfârșitul lunii martie, Grosu a efectuat o vizită în raionul Sîngerei, vizitând și satul Pepeni, unde era așteptat de consilierul raional PAS, Oleg Cernei. Din imaginile publicate pe rețele de socializare se pot observa cel puțin șase bodyguarzi, care îl însoțeau pe speaker.

La începutul lunii aprilie, Partidul „Șor” cerea explicații din partea Serviciului Protecție și Pază de Stat, despre cheltuielile din bugetul de stat pentru paza înalților demnitari. Interpelarea, semnată de Marina Tauber, a fost făcută după ce în presă au apărut informații potrivit cărora președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a majorat semnificativ numărul de agenți de pază care îi asigură securitatea. Tauber a cerut informații cu privire la costurile lunare pe care le suportă statul pentru aceste servicii și de ce a fost majorat numărul agenților de pază.

La 1 noiembrie 2020, în cadrul turui I al alegerilor prezidențiale, situația a devenit tensionată pe drumul de la Varnița, orașul Tighina, de la orele dimineții. Mai multe persoane au blocat circulația, inclusiv deputatul Igor Grosu, care a împedicat accesul oamenilor cu mașina.


Pub