(video) Vladimir Bolea, aplaudat în plină ședință a Guvernului. Gavrilița: Dați-mi voie să-l felicit

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, este omagiat astăzi. Cu această ocazie, el a fost felicitat chiar de către prim-ministra Natalia Gavrilița, în debutul ședinței Guvernului, care se desfășoară la Cahul.

Foto: Captură video

„Dați-mi voie să-l felicit pe domnul Vladimir Bolea, cu ziua de naștere”, a declarat Natalia Gavrilița, aplaudându-l pe ministrul Agriculturii. Exemplul șefei Guvernului a fost urmat și de cei prezenți în sală.

Vladimir Bolea s-a născut la 23 septembrie 1971, în satul Carabetovca, raionul Basarabeasca. Din martie 2019 până în iulie 2022 a deținut funcția de deputat în Parlamentul RM de legislatura a X-a. Din 2021 a ocupat și funcția de președintele Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară. De asemenea, în 2019, Vladimir Bolea a fost numit șef al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Interparlamentară a CSI.


La 8 iulie 2022 a fost numit în funcția de Ministru al Agriculturii, după ce șefa Guvernului a anunțat că Viorel Gherciu a fost demis. Atunci, prim-ministra le-a urat spor la muncă și le-a înmânat câte un buchet de trandafiri albi lui Bolea și predecesorul său. Gestul a stârnit haz pe rețele. 

„Bolea a mirosit florile și le-a lăsat pe masă. Gherciu nu le-amirosit, dar le-a luat…să le miroase acasă”. „Mirosul succesului”. „Susținem producătorii autohtoni. Cumpărăm flori”. „Trandafirii au rămas aceiași”, „La noi au înflorit trandafirii”, s-au amuzat atunci internauții.

Vladimir Bolea este și vicepreședinte al PAS. 


Pub