Acte de vandalism în Cimitirul Armenesc din Chișinău: Monumentul locotenentului Maslov a fost dărâmat, noaptea trecută

Acte de vandalism în Cimitirul Central (cimitirul Armenesc) de la Chișinău. În special, noaptea trecută a fost dărâmat monumentul locotenentului principal Grigori Ivanovici Maslov.

Foto: telegram

„Așa a fost găsit mormântul eroului Marelui Război Patriotic, locotenentul principal Grigori Ivanovici Maslov, în cartierul 3 al cimitirului central (armean). Înmormântarea a fost efectuată în 1951, monumentul în sine a fost realizat mult mai târziu, iar recent a fost instalată o tăbliță de granit cu portret. În acest sens, cer o repostare, poate descendenții lui Starley Maslov locuiesc la Chișinău. Dacă nu vor fi găsite în viitorul apropiat, vom cere locuitorilor grijulii ai capitalei și autorităților orașului să ne ajute să refacem monumentul comandantului Armatei Roșii”, se arată într-o postare pe telegram.

Nu este primul act de vandalism în Republica Moldova. În aprilie, poliția a fost alertată în această dimineață precum că, în cimitirul din Fălești, unde sunt înhumați peste 300 de eroi români căzuți în cel de-al doilea Război Mondial, crucile au fost vandalizate


Pub