Remanieri în Guvern: Urmează ministrul Economiei, Sergiu Gaibu? Cum răspunde Igor Grosu

Dacă pe alții i-a lăudat și a spus ferm că rămân în funcțiile pe care le dețin în Guvernul Gavrilița, se pare că Igor Grosu nu are o părere asemănătoare și atunci când vine vorba de ministrul Economiei, Sergiu Gaibu. „Analizăm, iar la momentul potrivit o să fie făcut anunțul, nu poți veni cu schimbări așa, fără o analiză cum aceast va afectat alte instituții din domeniu, de exemplu”, a declarat liderul PAS, Igor Grosu, la Cutia Neagră de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

„Astfel de schimbări nu pot fi operate, detașându-te de procesele care au loc în paralel sau în zonă sau în cadrul altor platforme. Sunt niște procese în derulare de care depinde succesul nostru în relații cu partenerii, cu alte instituții și trebuie să ții cont pentru a nu afecta niște procese. Să le comunici, să le explici, să nu fie luați prin surpriză, să nu afecteze deciziile.

Noi analizăm toate aceste lucruri și recunoaștem că unele lucruri pot fi făcute mult mai bine în domeniul economic. Trebuie să faci o anumită schimbare atunci când ea este potrivită”, a spus Igor Grosu.

Ministra de Interne, Ana Revenco, și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, nu pleacă din Guvern, cel puțin în timpul apropiat. Asta a lăsat să se înțeleagă speakerul Parlamentului, Igor Grosu.

Discuțiile despre o eventuală schimbare a Guvernului s-au intensificat după ce ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu a demisionat, la doar o zi după ce a fost luată la rost de șefa Executivului, în plină ședință de Guvern.

Printre numele unui eventual nou prim-ministru este vehiculat și cel al fostului ministru de Interne în Guvernul Filat, Dorin Recean, actual consilier al președintei Maia Sandu. Informația a fost lăsată fără comentarii de instituția prezidențială.


Pub