Era la evidența medicilor și singur în celulă: Detalii despre bărbatul, reținut pentru trafic de drog, care a murit în celulă

Procurorii vin cu detalii despre moartea bărbatului, în vârstă de 40 de ani, care cu o zi înainte a fost reținut pentru trafic de droguri. Acesta se afla în celulă singur, iar gardienii au observat pe camerele de supraveghere video anumite neconformități în starea acestuia și au intrat în celulă, după care imediat au chemat asistentul medical. Din păcate, până la sosirea medicilor, acesta a murit.

Foto: procuratura.md
„Acesta era deținut în celulă de unul singur, după controlul de rigoare, inclusiv sub aspect medical. Gardienii au observat pe camerele de supraveghere video anumite neconformități în starea acestuia și au intrat în celulă, după care imediat au chemat asistentul medical, care a solicitat intervenția urgentă a ambulanței. Așa cum după 5 minute aceasta încă nu sosise, a fost solicitată repetat intervenția Serviciului de Urgență 112.

La sosire, medicii au constatat decesul bărbatului. Acum, urmează ca medicul legist să prezinte concluziile despre cauzele decesului”, se arată în nota emisă de PCCOCS.

Potrivit reprezentanților izolatorului de detenție preventivă, bărbatul aflat în custodia acestora a beneficiat de alimentație și de plimbare la aer liber. Totodată, aceștia au comunicat și faptul că bărbatul avea o stare fizică și psihică caracteristică întreruperii consumului de droguri (acesta era la evidența medicului narcolog, urmare a consumului de droguri opiacee) și, deci, a fost monitorizat intensiv; iar în prima jumătate a zilei precedente decesului, a fost solicitată intervenția Serviciului de Urgență 112.

Ulterior, după miezul nopții, angajații izolatorului și asistentul medical au purtat discuții cu acesta, care nu a reclamat acuze medicale.

Pe acest caz a fost pornit un proces penal de către Procuratura municipiului Chișinău, astfel încât odată cu formularea constatărilor medicului legist în privința bărbatului decedat, urmează ca să fie audiați martorii, rudele acestuia și alte persoane.

Urmărirea penală în dosarul anunțat joi de procurorii PCCOCS, în cazul heroinei de circa 300.000 lei, continuă, iar publicul va fi informat despre evoluțiile pe dosar.

Doi bărbați din capitală au fost reținuți de oamenii legii fiind bănuiți de vânzarea drogurilor. Urmare a monitorizării activității ilegale a bănuiților, timp de trei luni, unul din ei a fost reținut în flagrant, în timp ce vindea un plic cu heroină, iar al doilea a fost reținut urmare a perchezițiilor, anunță Procuratura.


Pub