Vlah despre intenția unor deputați din Găgăuzia de a negocia cu Rusia prețul la gaz: Pentru aceasta este președinta, speakerul, prim-ministra. Să discute, așa cum au făcut-o în 2021

Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a comentat intenția unor deputați din Găgăuzia de a pleca la Moscova pentru a negocia prețul la gaz. În cadrul emisiunii Rezoomat aceasta a menționat că de acest lucru trebuie să se ocupe președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu. „Dacă am putut merge în luna octombrie 2021 și să vorbim cu Gazpromul, de ce noi acum nu putem să o facem?”, a menționat Bașcana.

Foto: UNIMEDIA

„Separat noi nu putem să mergem la Moscova. Sunt oameni care se ocupă de aceste lucuri. Este președinta, prim-ministra, este speakerul Parlamentului. Acești oameni sunt responsabili de aceste lucruri și când cineva din politicieni spun că deputații din Adunarea Populară vor să meargă și să rezolve aceste probleme.. da ei vor să meargă, dar sunt conștienți că nu pot să rezolve această problemă, dar gândurile lor sunt lângă cetățeni și ei vor să rezolve aceste probleme.

Și după mine aceste sfaturi sunt foarte utile, dacă noi vrem să rezolvăm, atunci trebuie să negociem. Dacă am putut merge în luna octombrie 2021 și să vorbim cu Gazpromul, de ce noi acum nu putem să o facem? Noi am văzut că sunt multe țări europene care au negociat și ei acum au prețuri mai bune decât le avem noi acum. După mine, noi trebuie să ne gândim doar la cetățeni, despre problemele acestora”, a spus Vlah.

La data de 23 septembrie 2022, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, noile prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”, în contextul obligației de serviciu public.

ANRE a anunțat pe 19 septembrie S.A. „Moldovagaz” a depus solicitarea privind examinarea și aprobarea prețurilor reglementate la gazele naturale pentru anul 2022, în contextul obligației de serviciu public.

În aceaași zi, Vadim Ceban anunța că Moldovagaz a achitat Gazprom plata pentru luna august, însă fără avansul pe luna septembrie. Este vorba despre 9,67 mil. dolari.


Pub