În regiunea Harkiv a fost găsită o nouă groapă comună. Cele mai importante evenimente din a 212-a zi de război

ucraina razboi
Foto: unian.net

Astăzi este a 212-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Armata rusă a atacat din nou Odesa. De această dată, soldații ruși au utilizat drone militare și au avariat patru clădiri rezidențiale. De asemenea, au fost înregistrate și decese. Acest lucru a fost confirmat de primarul orașului pe pagina sa de Facebook.

🟣 În satul cazac Lopan, din regiunea Harkiv, a fost găsită o altă groapă comună lăsată de soldații ruși. În cel mai scurt timp, la fața locului vor sosi grupe speciale de investigare și operaționare pentru a desfășura acțiunile necesare. Informația a fost anunțată de șeful Poliției Naționale a Ucrainei pe pagina sa de Facebook.

🟣 Până astăzi, au fost exhumate 427 de cadavre din groapa comună de la Izium, dintre care cinci au fost a copiilor. Datele au fost prezentate în cadrul unui briefing de presă de către prim-adjunctul șefului Departamentului Principal de Investigații al Poliției Naționale a Ucrainei.

🟣 În regiunea Donețk, unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au reușit să elibereze un alt sat din regiune și să-și îmbunătățească pozițiile militare în sudul Bahmutului. Controlul a fost stabilit în timpul desfășurării operațiunilor de asalt. După cum relatează un corespondent de la unian.net, acest lucru a fost anunțat de șeful adjunct al Direcției Operaționale Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei în cadrul unui briefing de presă online.

🟣 Patru deputați ai Dumei de Stat din Federația Rusă au cerut voluntar să se înroleze în armata rusă și să plece în Ucraina. Cererile deputaților urmează a fi analizate de Ministerul Apărării al Federației Ruse. Acest lucru a fost confirmat de secretarul Consiliului General al partidului „Rusia Unită” pe pagina sa de Telegram.

Amintim că miercuri, 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în toată Federația Rusă.

De atunci, pe teritoriul întregii țări au loc proteste împotriva războiului din Ucraina și a recrutării forțate. Mai multe detalii citiți în acest material.

🟣 În această dimineață, în jurul orei 8.0, au început „referendumurile privind aderarea la Federația Rusă” în așa-zisa Republică Populară Donețk și în așa-zisa Republică Populară Luhansk, precum și în regiunea Herson și în teritoriile „eliberate” din regiunea Zaporijjea, transmite TASS.

Potrivit informațiilor, în Donețk și Luhansk, localnicii au fost întrebați dacă „susțin intrarea republicii în Rusia ca entitate constitutivă a federației”. În regiunile Zaporijjea și Herson, buletinele de vot conțin întrebarea: „Sunteți în favoarea ieșirii din Ucraina și a formării unui stat independent de către regiune și a intrării acestuia în Federația Rusă ca parte a acesteia?”. Mai multe detalii despre referendum găsiți aici.

🟣 Armata rusă a lansat aproape 10 bombardamente asupra regiunii Zaporijjea, a avut de suferit un centru raional, unde au fost înregistrate și persoane rănite. De asemenea, un alt oraș din regiunea Zaporijjea a fost grav devastat. Informația a fost anunțată de șeful Administraţiei Militare Regionale Zaporijjea.

🟣 Actrița americană Barbra Streisand a devenit ambasadoarea platformei de strângere de fonduri UNITED24, care colectează resurse necesare pentru ajutorul direct al ucrainenilor, transmite uniat.net.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente