image
Sursa foto: Profimedia

La 18 ani, măsoară 2,20 m și are doar 94 de kilograme! Va fi noul star din NBA: ”Nu vreau să mă îngraș”

Victor Wembanyama (18 ani), jucătorul francezilor de la Metropolitans 92 de Paris, este marele favorit la prima alegere la Draftul NBA din 2023.

Tânărul evoluează în prima ligă de baschet din Franța de ceva timp și a impresionat pe toată lumea, nu doar prin fizicul său, ci și grație calităților pe care le-a demonstrat pe teren. Astfel, Wembanyama va juca din 2023 în NBA.

Victor Wembanyama susține că nu e îngrijorat de fragilitatea de care, aparent, dă dovadă, cântărind doar 94 de kilograme la 2,20 metri.

”Abia aștept, dar vreau să mă bucur de acest ultim an în Franța. Știu că în următorii 15 ani nu voi mai locui aici. Chiar am o senzație bună în legătură cu ce va urma. Cel mai important este să găsesc o echipă care să mă ajute. Aș prefera să fiu al doilea, al treilea sau al 20-lea ales în Draft, dacă voi avea o carieră de vis mai târziu.

Totuși, o parte din mine îmi spune că nu ar trebui să fie nimeni în fața mea. Ceea ce contează pentru mine în acest sezon este să-mi consolidez prima variantă în Draft. Acesta este scopul meu, mai degrabă decât să încerc să mă îngraș 15 kilograme și să-mi asum riscuri”, a declarat Wembanyama, potrivit Marca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: