image
Sursa foto: Profimedia

"Concesia" pe care Thomas Tuchel e gata să o facă pentru preluarea lui Bayern Munchen

Thomas Tuchel (49 de ani) este în prezent liber de contract, după ce a fost demis de pe banca celor de la Chelsea în urma eșecului din Champions League, 0-1, contra celor de la Dinamo Zagreb. Tehnicianul neamț este la mare căutare și numele său a fost prezent în mai multe zvonuri.

Campioana Germaniei, Bayern Munchen, este formația pe care specialiștii o consideră ca fiind favorită să-l convingă pe Thomas Tuchel să preia banca tehnică, mai ales că postul lui Julian Nagelsmann este nesigur.

Conform cotidianului Bild, Tuchel este pregătit să accepte o eventuală a bavarezilor, ba chiar ar face și un "sacrificiu" pentru a-și arăta dorința de a o prelua pe campioana Germaniei.

Mai exact, tehnicianul este pregătit să-și reducă pretențiile financiare și ar accept un salariu mai mic față de cel de la Chelsea, care era de 10 milioane de euro pe sezon.

Este cunoscut faptul că șefii lui Bayern Munchen încearcă să nu exagereze când vine vorba de cheltuieli, fie că vorbim de sumele de transfer plătite, fie că vorbim de salariile date.

Bayern Munchen a fost învinsă în ultima etapă din Bundesliga de Augsburg, 0-1, și a bifat o bornă negativă veche de 21 de ani. Bavarezii au ajuns la 4 partide consecutive fără succes în campionat.

Tehnicianul a primit un vot de încredere din partea conducerii, care momentan nu va lua nicio măsură și va continua colabararea.

Totuși, nemții de la Bild spun că în cazul în care rezultatele proaste continuă, Julian Nagelsmann poate fi dat afară fără nicio compensație, datorită unei clauze secrete pe care acesta o are în contract.

De asemenea, sursa citată notează că favorit pentru a prelua banca tehnică a celor de la Bayern Munchen este Thomas Tuchel, liber de contract după ce a fost dat afară de la Chelsea.

Nagelsmann o pregătește pe Bayern Munchen din vara anului trecut și a reușit să câștige Bundesliga la pas în primul său sezon. Totuși, bavarezii au dezamăgit crunt în Champions League, acolo unde au fost eliminați în sferturi de Villarreal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: