image
Sursa foto: jurnal.md

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control cere retragerea posturilor ilegale din Zona de Securitate

Astăzi a avut loc o nouă ședință a Comisiei Unificate de Control. În cadrul întrunirii delegațiile au continuat discuțiile asupra problemei privind posturile instalate abuziv de către structurile de forță transnistrene.

Delegația Republicii Moldova a reiterat că acestea împiedică libera circulație și periclitează situația în Zona de Securitate, iar Comisia Unificată de Control trebuie să intervină pentru a asigura retragerea posturilor ilegale din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

În acest sens, reprezentanții Chișinăului au propus un nou proiect de decizie care să oblige Tiraspolul să se conformeze prevederilor Acordului din 21 iulie 1992 și să renunțe la acțiunile sale unilaterale.

Dezbaterile ce au urmat nu au determinat părțile să ajungă la un consens, fiind luată o pauză pentru consultări suplimentare.

Cel de-al doilea subiect important abordat la ședință privește incidentele recente de la postul de menținere a păcii din preajma localității Vadul lui Vodă. În vederea excluderii tensiunilor de acest gen, Comandamentul Militar Întrunit urmează să prezinte propuneri de ajustare a instrucțiunilor interne.

O nouă ședință a Comisiei va avea loc peste o săptămână.

Noutăţile partenerilor

comentarii: