(video) CSM, în ședință: Cererea de demisie a judecătorului Corina Ursachi de la Judecătoria Chișinău, aprobată

Consiliul Superior al Magistraturii se întrunește în ședință. Pe ordinea de zi sunt peste 15 subiecte, printre care și cel cu privire la sesizarea Procurorului General interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului la pornirea urmăririi penale în privința unui judecător.

Foto: UNIMEDIA

13:50 CSM a acceptat extinderea perioadei de pilotare a procesului de optimizare a numărului de registre de evidență și documentare procesuală în judecătoriile-model pilot.

13:49 Au fost aprobate cererile unor președinți și vicepreședinți ai instanțelor judecătorești, referitor la acordarea concediului de odihnă anual.

13:46 Au fost aprobate mai multe dispoziții emise de Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii.

13:44 Demersul Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii, referitor la delegarea unui judecător pentru participare la vizita de studiu în Estonia organizată în cadrul Proiectului „Sprijinirea serviciilor de tip Barnahus în Armenia, Estonia și Moldova prin schimb de experiență și instruire (PROMISE 4)”, admis.

13:41 Demersul Institutului Național al Justiției, referitor la delegarea unor judecători pentru participare la unele activități destinate judecătorilor și procurorilor care se vor desfășura în perioada 26 – 30 septembrie 2022, la București, admis.

13:40 Demersul Universității de Stat din Moldova, referitor la delegarea unor judecători pentru participare la Conferința Științifică Internațională „Interesul superior al copilului: Abordare socio-culturală, normativă și jurisdicțională”, admis.

13:38 CSM a admis demersul Institutului Național al Justiției, referitor la delegarea unor judecători înscriși la activitățile de instruire continuă potrivit Planului calendaristic modular de formare continuă pentru judecători și procurori, semestrul II, anul 2022.

13:37 CSM a admis demersul Universității de Stat din Moldova, referitor la acordul privind desfășurarea practicii de specialitate a studenților anului IV în instanțele judecătorești.

13:35 Cu 7 voturi pro, CSM a avizat pozitiv proiectul de hotărâre pentru modificarea Anexei nr.1 a Hotărârii Guvernului nr. 965/2014 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea Sistemului automatizat de supraveghere a circulației rutiere ”Controlul traficului” și modificarea Concepției Sistemului automatizat de supraveghere a circulației rutiere ”Controlul traficului”.

13:35 CSM a decis anularea suspendării din funcție a judecătorului Svetlana Bubuioc de la Judecătoria Bălți, în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului minor

13:34 CSM a aprobat anularea suspendării din funcție a judecătorului Ion Ghizdari de la Judecătoria Ungheni, în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului minor.

13:33 CSM a admis cererea judecătorului Ion Volcovschi de la Judecătoria Cimișlia, referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului minor.

13:32 Cererea de demisie a judecătorului Corina Ursachi de la Judecătoria Chișinău, aprobată.

13:30 CSM a dat acord să fie pornită urmărirea penală pe numele unui judecător.

UNIMEDIA transmite live



Pub