Un apropiat al lui Putin a căzut „mai multe etaje pe scări” în ziua în care liderul de la Kremlin a anunțat mobilizarea parțială

Fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a murit după ce a căzut „mai multe etaje pe scări”, a anunțat institutul citat de Newsweek, scrie digi24.ro.

Foto: spbdnevnik.ru

Omul de știință Anatoli Gherașcenko, în vârstă de 72 de ani, „a căzut de la mare înălțime”, potrivit universității, care a a spus că moartea sa este un accident.

„În momentul de față se formează o comisie care să investigheze acest incident, care va include reprezentanți ai Ministerului Educației și Științei din Rusia, ai Inspectoratului de Stat al Muncii de la Moscova și ai Institutului de Aviație din Moscova”, a declarat universitatea pentru agenția de presă de stat rusă TASS.

Gherașcenko a fost rectorul Institutului de Aviație din Moscova, care are legături cu ministerul rus al Apărării, din 2007 până în 2015. Relatări recente din presa rusă spuneau că Gherașcenko a fost consilier al actualului rector, Mihail Pogosian.

Gherașcenko este ultimul dintr-un șir oameni de afaceri, figuri proeminente și foști aliați ai lui Vladimir Putin, care au murit în circumstanțe misterioase de la începutul invaziei ruse în Ucraina, în 24 februarie, și al treilea în această lună.

În urmă cu doar o săptămână, omul de afaceri Ivan Peciorin a fost găsit mort în orașul Vladivostok, din estul îndepărtat al Rusiei. Moartea lui Peciorin, directorul Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, a fost anunțată de compania sa pe 12 septembrie. Potrivit agenției de știri ruse RIA Novosti, Peciorin s-a înecat.

„Moartea lui Ivan este o pierdere ireparabilă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, se arată într-un comunicat al companiei.

La începutul lunii, Ravil Maganov, președintele celui de-al doilea mare producător de petrol din Rusia și cea mai mare companie petrolieră privată, Lukoil, a fost găsit mort, după ce ar fi căzut de la fereastra unui spital din Moscova.

Moartea lui Gherașcenko a fost anunțată în ziua în care Putin a declarat mobilizarea parțială în Rusia. Decretul include un plan de convocare a aproximativ 300.000 de rezerviști care urmează să fie trimiși pe front în Ucraina.


Pub