Și-au găsit moartea pe trecerea de pietoni: 6 persoane au decedat lovite de mașini, iar altele 265 au fost rănite, în acest an

De la începutul anului, pe teritoriul țării s-au produs 257 de accidente pe trecerile de pietoni. În consecință, 6 persoane și-au pierdut viața, iar altele 265 s-au ales cu diferite traumatisme, anunță Poliția RM.

Foto: Poliția Republicii Moldova

Pentru a preveni eventualele tragedii și a-i disciplina pe șoferi, polițiștii desfășoară zilnic acțiuni, informând participanții la trafic despre pericolul la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație.

În acest context, Poliția vine cu recomandări pentru cetățeni:

- Reduceți viteza și conduceți cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din localități.

- Acordați prioritate pietonilor angajați în traversare.

- Nu staționați în zona trecerii de pietoni, ca să nu blocați vizibilitatea celorlalți șoferi!

- De asemenea, recomandăm pietonilor să evite să pună conducătorii de autovehicule în situația de a frâna brusc, pentru a le acorda prioritate.

Pentru participanții la trafic care neglijează aceste reguli obligatorii, legislația prevede sancțiuni de la 900 până la 1500 de lei și aplicarea a 4 puncte de penalizare pentru șoferii care nu acordă prioritate pietonilor, și de la 300 până la 450 de lei pentru pietonii care traversează strada în locuri interzise.

„O clipă de neatenție poate avea consecințe fatale, indiferent de statutul pe care îl ai în trafic! Șoferi, acordați prioritate pietonilor! Pietoni, traversați regulamentar!”, atenționează Poliția.



Pub